MENU

Чому Московський патріархат в Україні зникне, як роса на сонці

3256 1

Тому що все брехливе зникає, а правда залишається. Бо Бог у правді, а диявол у брехні. Найпоширеніша брехня від МПвУ - це те, що вони УПЦ. Тобто, українська церква. Нема там нічого українського, хіба таблички на храмах. Понад те, ця організація має всі ознаки тоталітарної секти і яскраво виражену антиукраїнську позицію. Навіть під час війни. Що може говорити тільки про одне: це ворожий підрозділ.

Але я не про те. Хочу про деталі, вірніше про один камінчик того калейдоскопу брехні та маніпуляцій, котрим вправно крутить гебешна церква в Україні вже 23 роки поспіль.

Ось знайомтесь. Захарія Керстюк. Священик московського патріархату, зловлений мною на брехні. Цинічній брехні. Після того, як я поширив його пост з цією брехеню - він мене забанив і пост "злетів". Дублюю.

Його історія. Цитую з його сторінки:

"Блок пост Правого Сектора. Остановили колонну. Вышел, показал все документы. Проверили первую машину.. Подходит человек с грозным видом. Оказался командир, смотрит на меня и спрашивает: "Вы из какого патриархата ? Из Киевского или Московского ?. И смотрит. Рядом стоит еще человек 10 с оружием в руках.. Не скажу, что не ожидал такого вопроса.. Ожидал. Их часто задают на блок. постах. Но, реакция на правильный ответ, не всегда однозначная.. Поэтому, немножко смутился и растерялся.. Отвечаю: "В смысле ? У нас же все документы и разрешения на передвижения в зоне АТО есть" Не знаю почему, но в голове долго перебирал слова и фразы.. Командир ответил на мою реплику: "Вы Филаретовцы или УПЦ ?". Такая постановка вопроса еще более поставила меня в стопор. Не ожидал такой формулировки от командира ПС. Конечно же я ему сказал, что являюсь священником УПЦ. Он отдал автомат солдату, снял каску, подошел поближе ко мне и попросил благословения.. С ним еще так поступили человек 12.. Оказался глубоко верующим прихожанином УПЦ. Говорит, что старался из таких же ребят формировать свою роту.. Разговор с прихожанами УПЦ, членами Правого Сектора, оказался очень интересным.. Продолжаем движение под впечатлением.."

Розвінчую фейк.

1. Пост-авантюру опубліковано під час руху 16 вересня. Тоді, коли Правий Сектор вже не має жодного блок-посту з 10 вересня. Останній був в районі Михайлівки.

2. Знімок зроблений взагалі на під'їздах до Дніпропетровська. Це видно по символіці: прапор батальйону "Січеслав". Їхні блок-пости знайходяться навколо Дніпропетровська. На Донбасі їх нема.

3. Бійці Правого Сектору знають що таке небезпека не з книжок, тому просто так взяти і скласти зброю всім разом заради благословення у загадкового батюшечки - вибачте. Це при тому, що це блок-пост, на якому стоять, як правило, мінімум 10 авт на перевірку. І з будь якої

зараз можуть, теоретично, відкрити вогонь. 

4. Ще одна деталь. На блок-посту виходити з машини пасажирам забороняється. Тільки водій.

5. Знаю особисто багатьох хлопців з ПС, знаю їхніх капеланів. Багатьом телефонував і розповідав про цей фейк. Сміялися. Батюшечка Керстюк фантазер. В ПС ставлятся толерантно до всіх церков і вірувань. Тому риторика "филаретовец, раскольнік", так само як і жид, чи сектант - це не про них. Це на майбутнє.

------------------------------

Який висновок з цього всього бурління гівн в МП?

1. Там все дуже погано. Їх люди викрили - вони москалі, це вже не приховаєш. Тому у будь-який спосіб хотять знов стати тіпа українцями. 

2. Це добре, що вони "примазуються" до патріотичних сил, ще й до ПС. Ви б могли собі це уявити під час Майдану? Це означає, що Мадан переміг. А московський патріархат шукає союзників, і, як показує цей випадок, невдало.

Kostyantyn Holodov


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини