MENU

Вместе с курсом доллара автоматически вырастут цены, которые уже никогда не снизятся

796 1

Це типова передвиборча розкачка, яка почалась ще раніше зі штучного стримування курсу при одночасному зростанні цін. Від певного часу помітно зросла заборгованість з виплати зарплатні та стипендій, при рівночасному помітному зростанні цін. Зрозуміло, що таким чином людей змушували лізти у сармаки та витягати звідтіль раніше «негайно» засолені валютні резерви.

На руках у простих лохів гривні не так багато, у той же час за дбайливої підказки банкірів нації НацБаштан вже підрахував, що мімо каси в Україні тусується близько 60 мілярдів долярів. Якусь частину липової гривні скинули зі столу напередодні Євро, аби лохи попрацювали з ентузіязмом. Ще хтось трохи накосив під час самого чемпіонату. Однак більшість готівкової гривні не лежить у сармаках, а знаходиться в обороті (перш за все роздрібної торгівлі), часто поза межами податкових адмінів. Дурнів, які назбирані таким чином чималі суми тримають без руху у подушках небагато, як і тих, хто поніс свої гривневі засоли до якого-небуть свіжоБанку под 22+ процента годових, хоча іх кількість останнім часом трохи збільшилася, але не настільки, щоб завалити банки гривнею. На додаток багато хто не зміг отримати своїх папєрєдніх вкладів.


У цій ситуації цілком логічною є ситуація улюблених «качєлєй» банкірів нації. Спершу з лохів витисли трохи валюти притримавши подачу гривні. Усі, хто в дєлє за той час запаслися нею на безготівковому ринку усіх відтінків сірого. Ще навесні говорилося, що за два роки правлєнія Аналів з України відкачали 56 мільярдів баксів. Ну не лохи ж в офшори свої панчохи повивозили!

Тепер валютний курс зробить «пєтлю Стєльмаха» - на банківському зазначить тенденцію «хапай», а на готівковому розкрутить курс до 9, 10, а мо' й вище, якщо вдасться. Але тимчасово. За місяць - півтора «ситуацію вдасться опанувати» і курс вляжецця у заплановані 8,50, чи близько того. Однак ціни, які автоматично зростуть разом з курсом до попереднього рівня вже не повернуться, а лохи, яким знову забракне гривні змушені будуть віддавати те, що «встигли» за меншу кількість гривні. І всі будуть втішатися тим, що «могло бути ще гірще».

Золотовалютний запас простих українців зміниться незначно і незабаром «істєствінним образом» просяде до рівня ще нижчого, ніж стартовий. Натомість золотовалютні резерви держави зменшаться помітно.

Але ж то в і'мя стабільності, нє?


 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини