MENU

Хто у Верховній Раді півроку підігравав Путину з гальмуванням Угоди з ЄС?

5715 1

Коли Путін написав листа Порошенку з вимогою не змінювати українські закони для імплементації Угоди з ЄС? – 17 вересня?

Коли Порошенко підписав Угоду з ЄС? 27 травня!

Чому Верховна Рада після 27 травня одразу не ухвалила необхідні для імплементації Угоди з ЄС закони??? До речі, новоутворена у лютому проєвропейська парламентська більшість мала почати ухвалювати закони для Угоди з ЄС ще до підписання документу.

Не було готових законів? Були!!! І їх допомогли написати незалежні експерти, економісти, фахівці з євроінтеграції, громадські активісти, зокрема, Реанімаційного пакету реформ, які вимагали від депутатів негайного ухвалення цих законів. Зволікання із ухвалення вже розроблених, конче необхідних для бізнесу законів стало причиною масового походу до Верховної Ради активістів Реанімаційного пакету реформ. Вони йдуть за списками: Громадянської позиції (Віталій Шабунін, Наталя Соколенко), Блоку Петра Порошенка (Світлана Заліщук), Самопомочі (Ганна Гопко, Оксана Сироїд), Батьківщини (Ігор Луценко), Сила людей (Олександр Солонтай), у списку Ляшка нікого з наших нема;) -

до речі, ВСІ АКТИВІСТИ ПІСЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ КАНДИДАТАМИ ВИЙШЛИ З РЕАНІМАЦІЙНОГО ПАКЕТУ РЕФОРМ.

Тепер, коли з'явилися ці погрози Путіна, на зволікання з ухваленням законопроектів для Угоди можна подивитися під иншом кутом – ми ж думали, що депутати не хочуть голосувати, бо не готові закрити корупційні схеми. Ці схеми працювали завдяки старим радянським нормам, які неможливо виконати, а за невиконання того, що не можна виконати, треба було платити штрафи або відкупитися хабарами. А може причина в иншому?

Нагадаю, що вдалося "вибити" з нардепів після підписання Угоди з ЄС:

З того, що вимагала ухвалити громадськість, депутати встигли проголосувати лише 4 законопроекти: "Про харчові продукти" N4179а (контроль за безпекою виробництва харчів повністю відповідає стандартам ЄС).

Закон N2 – "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин" N4987-1 (чіпси на вушко кожній тварині, відповідає стандартам ЄС). 

Про стандартизацію N4585, який передбачає ліквідацію радянських стандартів, робить стандарти довільними та передбачає створення Незалежного органу зі станадартизації, який працюватиме згідно з європейькими вимогами.

Закон про метрологію та метрологічну діяльність N4583 – гармонізація з актами законодавства Європейського Союзу з питань метрології.

А ще громадські активісти вимагали якнайшвидше ухвалити, але депутати нової проєвропейської більшості за півроку!!! не дійшли до таких законів:


В галузі промислових товарів – не прийняли закон про технічні регламенти і оцінку відповідності N4954. Закон важливий для застосування національних технічних регламентів та процедур оцінки відповідності з відповідними нормами Угоди про технічні бар'єри у торгівлі СОТ (ТБТ), для скасування обов'язкової сертифікації та одночасного запровадження оцінки відповідності щодо певних видів продукції у відносинах з ЄС. Цей закон надасть можливість ліквідувати радянські ГОСТИ, а також запровадити систему відповідності продукції, яка нарешті створить умови коли наші товари визнаватимуться в ЄС. Технічні регламенти – це базові вимоги до безпеки промислових товарів, це ключова річ якої нам зараз не вистачає, бо вона дає свободу бізнесу у виборі різних стандартів, при цьому залишає обов'язковим дотримання європейських правил безпечності. Радянська система яка існує зараз в Україні регулює все і безпечність і колір, і товщину – цим ми робимо наш бізнес абсолютно неконкурентноздатним.

Цей закон не випускав дуже довго Воропаєв – Голова комітету промилової та інвестиційної політики. Тільки у вересні він видав законопроект з комітету ВР. А закон цей треба приймати зараз, бо він звязаний із ухваленими вже законами по стандартизації і метрології, закладає базу для переходу на євростанадарти, не буде техрегламентів – не зможемо перейти на євростандарти. Гаразд, Воропаєв=Ахметов, але инші? Чому не діяли инші депутати? Керівництво Верховної Ради? Уряд? Прогавили, проспали.

Чи буде зараз ухвалено ці закони для Угоди з ЄС? Після погрозливих вимог Путіна не робити ніяких змін до українського законодавства для імплементації Угоди? Коли Верховна Рада голосує капітулянтські закони на вимогу Путіна?

Тим часом КИТАЙ ГОТОВИЙ купляти м'ясо-молочну продукцію з України, але чекає, колинаші заводи отримають так звані єврономери. Ці номери зараз видають українським харчовикам органи ЄС тільки тому, що активісти протиснули через Верховну Раду закон "Про харчові продукти" і ці номери можна видавати. Виробники промислових товарів такої можливості не мають – не ухвалили закон про технічні регламенти! Що ж, подякуйте Воропаєву (Ахметову) і депутатам, що не слухали (проігнорували) громадськість.

Наталя СОКОЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини