MENU

Газові перемовини у Берліні стали черговою поразкою для України

3457 1

Як стало відомо, у Берліні українська делегація погодилась на тимчасову ціну у «піковий» (зимовий) період 385 і в літній – 320 американських доларів за 1000 кубометрів газу. Це трошки вище за ринкову ціну за російський газ на європейських газових ринках (зокрема, якщо вираховувати транспортні видатки). Отже, не ясно, чим українці для Газпрому гірші, ніж мешканці інших європейських країн, зокрема Словаччини? Як враховано в ціні те, що Україна для Газпрому є одним з найбільших оптових покупців газу? І таких питань виникає багато.

Навіть про літню ціну 320 ам. доларів за 1000 кубометрів образливо говорити. Адже, для прикладу, за недавнім повідомленням І. Прокопіва – Голови Правління Укртрансгазу, зараз Словаччина продає нам газ за 320-330 доларів. Навряд чи словаки продають Україні дешевше, ніж купують у РФ (і це враховуючи транспортні видатки).

Крім того, за інформацією єврокомісара Етінгера, який був на переговорах, Україна має заплатити Москві кілька мільярдів доларів боргів. Тобто, виходить, що ЄС більше не визнає Росію агресором адже з агресором ніхто не співпрацює? Ми вже визнали газовий борг? То може варто сказати все це напередодні українському народові, або хоча б уряду? А про повну інвентаризацію українсько – російських економічних відносин, зокрема про крадіжку Москвою в України понад 130 мільярдів доларів у 1992-му році через Сбербанк СССР, про викачаний з УРСР газ та багато чого іншого, ми ЄС не повідомили?! Тобто від імені українців хтось вже погодимвся на нашу роль рабів Москви?

Таким чином, якщо коротко, то можна сказати, що сьогодні ми потерпіли чергову поразку по газу.

Богдан СОКОЛОВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини