MENU

ВО «Свобода» вимагає не проводити вибори на окупованих територіях

3167 0

ВО "Свобода" категорично проти проведення дострокових парламентських виборів на територіях Донбасу, які тимчасово окуповані російськими агресорами і терористами.

Вибори до парламенту України на окупованих територіях, де не діють українські закони, де щодня вбивають українських патріотів, де сотні тисяч українців покинули свої домівки через загрозу для життя – це повний фарс, несумісний із засадами чесних і вільних виборів, зате сприятливий для 100-відсоткового фальшування виборів.

Єдина вигода з таких виборів – для посібників агресора з-поміж колишніх поплічників режиму Януковича, які зможуть елементарно потрапити в український парламент і знову сформувати там путінське лобі. Наприклад, у 41-му виборчому окрузі, в окупованому Донецьку, балотується комуніст Ігор Калетник – той самий, який організував ухвалення "диктаторських" законів 16 січня. А в 105-му окрузі, в Луганську, – "мер" міста Сергій Кравченко, який підтримував проведення сепаратистами нелегітимного референдуму.

Цікаво, що колишній ставленик Януковича, голова Центральної виборчої комісії Охендовський, вдає, що на Донбасі не існує окупованих територій, і говорить, що тільки в тих округах, де голосування не відбудеться на жодній з дільниць, вибори будуть визнані такими, що не відбулися.

Це саме той випадок, коли одна брехня породжує іншу. Якщо Президент і парламент надали окупованим районам Донбасу статус районів із "особливим порядком" самоврядування, то які гарантії, що ЦВК не проведе в цих районах вибори за таким же "особливим порядком"?

"Свобода" внесла за розгляд парламенту проект закону (N5123) про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо порядку проведення виборів в одномандатних округах, у межах яких розташовані адміністративно-територіальні одиниці, у яких здійснюється антитерористична операція). Цей документ зобов'язує Центральну виборчу комісію визнати вибори такими, що не відбулися в округах, на території яких триває антитерористична операція.

Також ми вимагаємо ухвалити в цілому затверджений у першому читанні проект закону (N4300а) про протидію і запобігання сепаратизму та подолання наслідків сепаратистської діяльності на території України (десепаратизацію), який забороняє поплічникам сепаратистів і окупантів права займати посади в органах влади, а тому – кандидувати на виборні посади до парламенту і місцевих рад.

Ухвалення цього закону дасть підстави для зняття з реєстрації на участь у дострокових парламентських виборах усіх представників московської п'ятої колони. Їхнє місце – в тюрмах, а не в залі парламенту.

"Свобода" вимагатиме ухвалити ці два законопроекти уже на найближчому засіданні парламенту 7 жовтня.

Олег ТЯГНИБОК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини