MENU

Як зливають округи корупціонерам

7307 1

Здача округів через висунення "технічних кандидатів" – це ганебна схема, задіяна на цих виборах для допомоги корупціонерам. Сильні партії за домовленістю з поганим кандидатом висувають проти нього "прокладку", яка лише створює ілюзію конкуренції – а насправді підіграє одіозному діячеві. Писав про це у четвер, продовжую сьогодні.

Отже, Блок Порошенка частково врахував наші зауваження та змінив висуванців у деяких округах, про що ішлося у минулій публікації.

На сьогодні найбільш кричущою ситуація є в окрузі 102, це – Кіровоградська область. Фаворитом тут є колишній секретар Київської міської ради, найближчий соратник Леоніда Черновецького Олесь Довгий. На минулих виборах 2012 року Довгий програв округ у Києві, його "подвиги" в столиці не залишають жодних шансів на перемогу, тому зараз він втік до Кіровоградської області окучувати провінцію.

"Блок Петра Порошенка" висунув за цим округом маловідомого Бондаря Вадима Юрійовича. За інформацією моїх джерел, Бондар є "технічним кандидатом" Довгого та не провадить жодної активності. Фактично, округ злито, бо будь-який реальний кандидат з брендом "Порошенко" тут не залишив би Довгому шансів – чотири місяці тому президент переміг тут з майже трикратним відривом від переслідувача.

Але замість цього БПП висуває Вадима Бондаря, який... залучений у роботу штабу свого конкурента Довгого. Зокрема, в його структурах він курує питання наружної реклами, друкованої продукції, газетних матеріалів.

Інший кандидат за 102 округом Андрій Лаврусь розповів публічно про свій досвід спілкування з кандидатом від блоку Порошенка Вадимом Бондарем: "Бондар тільки погрожував мені особисто як кандидату по 102 виборчому округу за те, щоб не проводив активно свою виборчу компанію і не збирав Майдани! інакше будуть проблеми. Він технічний кандидат під Довгого. Домовленість на рівні Києва і Петра Порошенка. Тому розбирайтеся з ними або там, або тут люди запхають їх обох у смітник!"


Пізніше в приватному спілкування Лаврусь розповів подробиці, які дозволив зацитувати:"Бондар три дні мені видзванював, щоб зустрітися. Хлопець з Києва, років 30-35. Розповідав мені спочатку, що Януковича можна було прибрать у 2015 році виборами, потім розповідав, що новопризначений голова ОДА регіонал Кузьменко – це нормальний чоловік. Ну а далі, коли він зрозумів, що наш Майдан на це закривати очі не буде, сказав прямим текстом: він назначений слідкувати за порядком в окрузі. Якщо буду проводити мітинги, різні акції і підіймати людей, то будуть проблеми. Або ж інше...показує виписану кимось повістку чи то до армії, чи в АТО".

Також, за словами Лавруся, коли місцеві мешканці запитують у агітаторів Довгого, звідки в нього гроші на вибори, ті централізовано відповідають, що "Довгому на весілля Черновецький подарував мільйон". У приват на фейсбуці мені пишуть про скупку голосів Довгим. "По 102 изб округу предлагают по 200 грн за Лесика (Довгого). Это делает жена головы сельсовета. Сейчас формируют списки – проходят домам и собирают подписи".

Аби бути впевненим у перемозі, Довгий мав висунути від фаворита виборів не просто лояльну – а перевірену людину.

У мене є підстави стверджувати, що кандидата-самовисуванця Довгого і кандидата від БПП Бондара пов'язує спільна робота на Черновецького.

Більше того, існують документальні докази, що кандидат від БПП за "округом Довгого" Вадім Бондар – людина Черновецкого. Довести це нам допоможе партнер кандидата Володимир Боровік.

Перше. У минулому співробітник "Правекс-Банку", а нині кандидат Бондар є директором і співвласником ТОВ "К.МЕДІА", де його партнером є ТОВ "Інвестиційна Група "Бістратеджік" Володимира Боровіка, співвласника ТОВ "Комфорт-Таун" – компанії, що виконує функції ЖЕКа у житловому комплексі Черновецьких "Комфорт-Таун", побудованому на місці заводу "Вулкан" космічного мера.

Окрім того, Боровік через свої структури є ексклюзивним продавцем житла в "Комфорт-Тауні" Черновецького.

Друге. Кандидат Бондар з 2012 року і донедавна був співвласником проекту Черновецького ТОВ "Купискидку", де його партнером виступає той же Боровик через ТОВ "Інвестиційна Група "Бістратеджік". Нещодавно Бондар свою частку в цьому проекті переписав на Андрія Курського, довірену особу Черновецького на виборах-2004 та екс-начальника горлівського відділення "Правекс-банку".

Про причетність до проекту "Купискидку" говорить і сам Черновецький.


Попри все, зірвати змову навколо афери у 102 окрузі ще можна. Усім демократичним силам слід якнайшвидше визначитися, кого підтримувати на цьому окрузі – та запропонувати мешканцям округу єдину реальну альтернативу, яка зупинить проходження до парламенту корупціонера. Вибирати там є з кого – балотуються свідомі самовисуванції, а також кандидати від "Волі", "Батьківщини" та "Народного фронту".

Подібні приклади негласної здачі округів політикам непоодинокі серед усіх провідних політичних сил. Єдиним способом боротьби з цим явищем є публічність та гуртування навколо єдиного кандидата. Ну і, звичайно, відмова від мажоритарної системи, яка давно перетворилася на змагання грошей та продуктових пайків, дискредитуючи країну, яка пережила Майдан.

Сергій ЛЕЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини