MENU

«Батьківщина» закликає парламент перейти від імітації до реальної боротьби із корупцією

6304 0

Фракція "Батьківщина" закликає парламент перейти нарешті до реальної боротьби з корупцією і ухвалити закон про прокуратуру.

Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв за підсумками наради лідерів фракцій у голови Верховної Ради.

За його словами, фракція "Батьківщина" внесла пропозицію про доповнення так званого антикорупційного пакету законопроектом про прокуратуру, який підготовлений до другого читання.

"На жаль, цей законопроект, який був готовий до розгляду ще півроку тому і який пройшов апробацію на рівні Парламентської асамблеї Ради Європи, Венеціанської комісії, міжнародних організацій по боротьбі з корупцією, проходить дуже важку дорогу, щоб бути ухваленим у сесійній залі", - сказав Сергій Соболєв.

"Сьогоднішнє засідання у голови ВР показує, що, на жаль, імітація боротьби з корупцією не переходить у реальну боротьбу, бо ухвалення нових і нових постанов, концепцій, програм щодо боротьби з корупцією не дає відповіді на ключове питання - коли ж ми отримаємо європейську прокуратуру в Україні. Думаю, що завтра є такий шанс", - додав він, висловивши сподівання, що закон про прокуратуру буде включений до порядку денного засідання Верховної Ради 7 жовтня.

"На фоні імітації боротьби з корупцією, особливо напередодні виборів, закон, який є ключовим у старті реальної боротьби з корупцією - закон про прокуратуру - фактично, як завжди, залишається останнім", - підкреслив голова фракції.

Він зазначив, що навіть найважливіші рішення, які завтра може ухвалити парламент, нічого не варті без ухвалення закону про прокуратуру.

У свою чергу заступник голови фракції "Батьківщина", голова Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін повідомив, що законопроект про прокуратуру підготовлений до другого читання і тричі пройшов необхідні узгодження Венеціанською комісією.

Натомість, за його словами, президентом внесено законопроект № 5085 про систему спеціальних уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції, в якому чітко вказано, що координатором таких суб'єктів стає Генеральна прокуратура і уповноважені прокурори, яким пропонується надати право нагляду за дотриманням законів, які втілюватиме в життя національне антикорупційне бюро.

Андрій Кожем'якін підкреслив, що ухвалення парламентом закону про прокуратуру дозволить виконати зобов'язання України перед Радою Європи щодо реформування органів прокуратури, створити нову систему місцевих та регіональних прокуратур, зробити відкритим процес кадрового підбору тощо.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини