MENU

Міноборони спеціально робить винним добровольчий батальйон в Іловайській трагедії

5994 6

Другу добу в ЗМІ і фейсбуці обсмоктують тему, що то батальйон “Прикарпаття” винен в Іловайському котлі. І тут я згадала випадкову, але змістовну бесіду із підполковником спецназу, який вивозив іловайські трупи. Він сказав: “Ось побачите, скоро почнуть заводити справи на добровольчі батальйони і звалювать на них поразки. Бо у нас є інфа, що після виборів хочуть поставити іншого міністра і повернуть дружбу з Росією. А батальйони дуже незручна цього річ”.


Припустимо, “Прикарпаття” справді удрало додому з поля бою. Це війна. У добровольці часто йдуть просто так — студенти, ультраси, бізнесмени, вчителі, колишні менти. За пару тижнів тренувань на полігоні хлопців часто не вчать зграбно зі зброї стрілять. Як мені розказували бійці, якість підготовки часто залежить від командування бригади чи батальйону. Так, житомирську 95-ту нормально тренують. У мобілізованих і резервістів навіть оскомина від стрільб. А 12 БТО чи 42-й БТО рятувала лише наявність добровольців, які до того були в Африці і Іраку. 


Із хлопцями не працюють психологи.


Їх часто абияк оглядають на медкомісії. 


Багато хто не усвідомлює справжню ситуацію на Сході. І йде, лишаючи все — бізнес, родину, дітей.


Військовий прокурор Толя Матіос, певно, цього не знає. Легко філософствувати про “немужніх непрофесіоналів”, коли у тебе є протекція у вигляді старшої сестри- депутата провладної партії. 
Мені відверто бридко, коли Міноборони не спромоглося вибачитись перед народом за Іловайськ. Бо не “Прикарпаття” планувало цю операцію і не давало само собі наказ. 


Я відверто сміюсь із міністра Гелетея, який замість того, щоб попросити вибачення у рідних загиблих у Іловайську бреше про жертви і сипле перлами в стилі “аби не Іловайськ і Савур-могила уже б повністю захопили Донецьку і Луганську область”. Чи оповідає казочки, як давним давно у Слов'янську на нього начебто вчиняли замах.


А де ти був 24 серпня, коли в Іловайську людям відривало ноги і руки? Правильно, катався по Майдану у Волзі.


Не варто забувати. Що Іловайськ — це одна картинка. Ще є Зеленопілля, за яке ніхто не відповів. Савур-могила, Южний котел. 51-ша бригада, яку судять за відхід на територію Росії, щоб не стати м*ясом.

 

Думаю, багато хто мене осудить за різкість. Але хрін з тим.


Але бездіяльність президента, СБУ і Міноборони у цих всіх справах від того, що там у боях не загинули чи бодай втратили ногу їх сини. А вони якраз є у всіх трьох.


Бо хлопець із глухого житомирського села — то мураха. Ніхто й не помітить втрати.


За ним хіба родичі скромно поплачуть.


Де син Гелетея, якого начебто призивали повісткою у серпні?


Де 26-річне чадо Гонтаревої, яке купалося у вині з моделями?


Де насправді син Порошенка? Таки на АТО керує артилеристами чи більше балотується в депутати по татовій партії? Принц Гаррі он Афган пройшов і так не шифрувавсь від британського суспільства.

 

Останнє. Додам, що нині 20-річні захисники донецького аеропорту для мене більші міністри і авторитети, чим всі вищезазначені прізвища.

Marina Daniluk-Yarmolaeva


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини