MENU

Яременко: Україні не потрібен міністр оборони, нам потрібен Верховний головнокомандуючий

5211 0

Порошенко призначив Гелетея, потім звільнив. Має право. Не сильно пояснював чому призначив, не особливо утруднює себе поясненнями, чому звільнив.

Кандидатура Гелетея не викликала захоплення ні в політиків (пригадую, як хтось зі Свободівців заявив: не розуміємо навіщо, але це право Порошенка і ми не будемо втручатися), ні у військових (група високопоставлених офіцерів дуже делікатно намагалась донести до Президента думку, що Коваля не варто змінювати).

В результаті Порошенку дали зробити першу серйозну кадрову помилку. Можу лише припустити, але думаю, що Гелетея призначили з огляду на те, що він професійно робив те, що вся українська система держохорони уміє робити професійно, - подобатись особам, яких охороняють. Порошенко знав Гелетея, тому і призначив. Порошенко, схоже, взагалі не вміє призначати тих, кого не знає.

Загалом міністр оборони Україні не потрібен. Нам потрібен Верховний головнокомандуючий. Не лідер політблоку, не кризовий менеджер. Країні, яка воює потрібен Верховний головнокомандуючий. Той, хто об'єднає країну задля оборони, хто мобілізує економіку і суспільство для війни, той хто поведе у бій. Це не завдання міністра оборони. Це місія. 

Президент відмовився від цієї місії. Отже, яким має бути новий міністр оборони?

Він має бути політиком, якому довірятиме суспільство, державним діячем, який може правовими і політичними засобами підкорити для потреб армії і оборони увесь уряд, якого поважатимуть офіцери і любитимуть солдати. Це має бути людина, за наказом якої більшість з нас будуть готові піти на смерть, знаючи, що він зробив усе можливе і неможливе, щоб ми її уникли. Це мав би бути Президент і Верховний головнокомандуючий. Але ним має стати новий міністр оборони.

Але чи є серед нас така людина? А якщо є, то чи знає його Порошенко? А якщо знає, то чи набереться мужності призначити такого?

Богдан ЯРЕМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини