MENU

«Батьківщина» ініціює реформи для розвитку села

4486 0

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє про необхідність ухвалення ефективної адміністративно-територіальної реформи, яка забезпечить розвиток, а не стагнацію сільських територій. Про це вона сказала сьогодні під час зустрічі з громадськими організаціями, ініційовану Асоціацією сільських та селищних голів Львівщини
 
"Наш шлях – це розвиток сільськогосподарського подвір’я, малого і середнього сільськогосподарського виробництва, фермерських господарств і, безумовно, сільської місцевості. Я точно знаю, що нам це вдасться зробити", - сказала Тимошенко.
 
Лідер партії "Батьківщина" вважає, що запропонована владою адміністративно-територіальна реформа може зашкодити стабільному функціонуванню системи виробництва сільськогосподарської продукції та інфраструктури сіл та селищ.
 
"Ми стоїмо на тому, що адміністративна-територіальна реформа, яка конче потрібна Україні, не може бути проведена в такому форматі, коли село практично буде вбите. Із 10 тисяч 279 сільських та селищних громад по тій реформі, яка зараз пропонується, залишиться всього 400, і це означає, що буде зруйнована вся інфраструктура наших сіл. Це медична інфраструктура, освітня інфраструктура. Села просто втратять основу і базу для свого життя", – зазначила вона.
 
"Адміністративна-територіальна реформа потрібна, але не така бездумна, яку зараз запланували і хочуть провести в новому парламенті", – підкреслила Тимошенко.
 
За її словами, більшість голів сільських та селищних рад, які представляють інтереси громад, категорично не підтримують запропоновану концепцію адміністративно-територіальної реформи.
 
 
"Вони запропонували зовсім інше, і ми разом будемо наполягати на принципово іншій адміністративно-територіальній реформі, коли у кожного села та селища буде свій власний бюджет, коли в бюджеті будуть залишатися практично всі податки, які збираються на місцевому рівні, податки на доходи фізичних осіб, податок на землю в повному обсязі, частина податку на прибуток. Власне те, що дасть розвиток, а не повний занепад, як зараз пропонується", – наголосила лідер партії "Батьківщина".
 
Тимошенко також вважає неприпустимим перетворення сільськогосподарської землі на товар з огляду на необхідність розвитку цієї галузі в напрямку виробництва та експорту екологічно чистої продуктів харчування.
 
"Одноголосно голови сільських та селищних рад разом з громадами не допускають думки про те, щоб зробити сільськогосподарську землю товаром, тому що це знищить той потенціал країни, який може принести прибуток мільйонам сільських родин. Забрати у них можливість отримувати навіть ті копійки, які вони заробляють важкою працею, не можна. Тому ми стоїмо на тому, що, якщо люди хочуть продати свій земельний пай, держава мусить викупити його за ринковою ціною", – сказала вона.
 
Крім того, на думку Тимошенко, однією з загроз для розвитку українського села можуть стати законодавчі ініціативи влади про скасування пільгових умов оподаткування сільськогосподарських підприємств. 
 
 
"Ці закони роблять три речі: сільськогосподарську землю – товаром, оподаткування – звичайним, а не пільговим для всіх фермерських та сільськогосподарських підприємств. І трете – це адмінреформа, яка практично знищує село і робить якісь мега-міста, які будуть жити як місто, а не як село. Тому ризик надзвичайно високий", – переконана лідер партії "Батьківщина".
 
За результатами зустрічі партія "Батьківщина" і голови сільських та селищних рад разом з громадськими організаціями підписали угоду про взаємодію, яка передбачає консолідацію зусиль у проведенні земельної, адміністративно-територіальної, податкової та бюджетної реформ, спрямованих на розвиток українського села.
 
"Це є нашою стратегічною програмою дій спільно із сільськими громадами", – наголосила Тимошенко.
 
"Нам потрібно сьогодні привести до Верховної Ради, до уряду людей, які розуміють душу країни, розуміють, як правильно провести ці реформи, розуміють відповідальність за кожен крок, а не рубають шашкою направо та наліво, не маючи навіть досвіду. Над державою робити експеримент не можна", – заявила лідер партії "Батьківщина".

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини