MENU

Протягом наступних 10 днів будуть звільнені усі, хто підпадає під «трудову люстрацію» - Петренко

7393 1

Друзі, вчора був надрукований, а сьогодні набув чинності Закон України «Про очищення влади».

 

Уряд дотримується свого слова. Раніше було ухвалено Положення про порядок проведення перевірки на предмет виконання Закону України «Про очищення влади», яке набуло чинності разом із законом.

 

Сьогодні ж, в перший день дії цього закону, відбулося засідання Кабінету Міністрів, на якому були ухвалені перші рішення, зокрема, щодо порядку черговості очищення влади.

 

Так, було звільнено 39 чиновників вищих категорій - 20 високопосадовців звільнили відповідно до прямої норми люстраційного Закону, решта звільнилися за власним бажанням, подавши заяву до набуття чинності закону.

 

Окрім того, Уряд направив до Президента список членів державних колегіальних органів, щодо яких Кабміном вноситься пропозиція про їх звільнення відповідно до Закону про люстрацію. 


Окремим питанням було термінове подання Уряду Президенту України про звільнення Голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, оскільки він не відповідає люстраційним критеріям. 


Протягом наступних 10 днів будуть звільнені усі, хто підпадає під так звану «трудову люстрацію», а з листопада розпочнеться загальна перевірка всіх органів влади, починаючи із Прем’єр-міністра, віце-прем'єрів, міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів.

 

Процес люстрації розпочато. 


Уряд виконав всі передбачені законом «Про очищення влади» умови, щоби дати «зелене світло» процесу люстрації. Зокрема, вже з наступного тижня запрацює люстраційний реєстр.


Тепер справа виключно за активною позицією громадськості.

 

І, звичайно ж, не можна забувати про те, що майбутні парламентські вибори – це ще один шанс люструвати тих, хто не підпадає під дію закону про очищення влади – народних депутатів.

 

Нагадаю, цього тижня я запропонував Єгору Соболєву очолити Громадську раду при Мін’юсті, яка займатиметься контролем процесу люстрації в державних органах. Конкурсний відбір майбутніх членів Громадської ради вже розпочато.

Павло ПЕТРЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини