MENU

«Батьківщина» разом з ініціативою «Реанімаційний пакет реформ» та рухом «Чесно» підписали меморандум про проведення реформ

4430 1

Партія "Батьківщина" разом з ініціативою "Реанімаційний пакет реформ" та рухом "Чесно" підписали меморандум щодо підтримки у Верховній Раді VIII-го скликання дорожньої карти реформ.

 

Підписання відбулось на форумі "Парламент для реформ", який сьогодні проходить у Києві.

 

"Я поділяю реформи, які ви запропонували, і безмежно ціную вашу роботу. Для мене велика честь зараз бути серед вас, тому що ви - той унікальний золотий фонд України, який народжений Майданом. І саме головне, щоб це прекрасне дитя демократії було підтримано всіма політичними партіями", - сказала лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко під час підписання меморандуму.

 

"Ми ваші партнери, і ми будемо чесно і віддано працювати у спільній команді", - наголосила вона.

 

Виступаючи перед учасниками форуму, Юлія Тимошенко висловила побажання, щоб уряд, Верховна Рада і адміністрація президента складалися з реформаторів.

 

"В усіх ваших доповідях ви говорили, що при уряді є команда реформаторів, при Верховній Раді є група реформаторів, при адміністрації президента група реформаторів. Я б хотіла, щоб ми більше не використовували приставку "при". Дуже важливо, щоб новий уряд був сформований не на традиційних політичних квотах і не політичних напівкорупційних зв'язках, а щоб це реально був уряд реформаторів", - сказала вона.

 

Тимошенко поінформувала учасників форуму про те, що команда "Батьківщини" започаткувала конкурс та проводить відбір "молодих, сильних, ефективних, інтелектуальних урядовців".

 

Вона підкреслила, що до кінця виборчої кампанії партія представить не лише концепцію нового уряду, а й майбутніх урядовців, яких обере на конкурсі.

 

Юлія Тимошенко також зазначила, що ефективність спільних дій з громадськими організаціями залежить не від кількості ухвалених законів, а від їхньої значимості для суспільства.

 

"Я б не рахувала ефективність нашої спільної роботи лише кількістю прийнятих законів. Я вважаю, що єдиним критерієм ефективності реформ, які ми зараз будемо роботи, може бути лише одне – це те, що суспільство відчує зміни", - наголосила лідер "Батьківщини".

 

"Можна наплодити безліч макулатури, тисячі законів, прийнятих за 23 роки, але вони привели до такого важкого стану, в якому зараз живе країна", - додала вона.

 

Відповідаючи на запитання щодо кандидатури майбутнього прем'єр-міністра, Юлія Тимошенко зазначила, що спочатку люди на виборах мають дати оцінку політичним силам.

 

"Ми мусимо пережити вибори, отримати оцінку людей для кожної політичної команди, і тоді буде дана путівка в життя кожній партії, яка може формувати уряд. Я б не хотіла, щоб ми користалися технологіями, які, можливо, добре спрацьовували у старі часи, а зараз нам потрібно базуватися на прозорих речах і на демократичних процедурах", - зазначила вона.

 

Юлія Тимошенко також звернулася до руху "Чесно" з проханням проаналізувати кандидатів на мажоритарних округах, оскільки там відбувається масштабний підкуп виборців.

 

"Я прошу, включіться в контроль, зверніться до силових структур, щоб цю корупцію негайного припинити. Її замовчують і вона стає основою формування нового парламенту", - сказала лідер партії "Батьківщина", додавши, що цього не можна допустити.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини