MENU

Громадська ініціатива Реанімаційний пакет реформ провела спільний форум з політиками

4197 1

 

Звідки виник Реанімаційний пакет реформ? Зі страху повторити долю Помаранчевої революції, коли Ющенка привели до влади і поклали на нього і ініціативу і відповідальність за реформування країни.

Але Ющенко нічого не зробив і змарнував надії народу.


Ми – громадські активісти, експерти незалежних аналітичних центрів, журналісти – побачили цю загрозу у січні 2014 року і вирішили взяти на себе відповідальність за проведення справжніх змін в Україні після того, як режим Януковича впаде. Ми почали збирати законопроекти для реформ: як ті, що вже були розроблені, але не ухвалювалися за часів Януковича, так і нові, написані вже під час Революції Гідності.

7-го березня 2014-го року у Часописі ми презентували Реанімаційний пакет реформ і почали лобіювати закони. Ухвалили під нашим тиском 11 законів, справді, революційних – антикорупційні, суспільне мовлення, відновлення довіри до судової системи, вищу освіту та інші (детальніше на сайті РПР).

17-го жовтня Реанімаційний пакет реформ зібрав лідерів політичних сил, що йдуть до Верховної Ради. Для чого?

Для того, щоби законопроекти від Реанімаційного пакету реформ у наступній Верховній Раді стали першим пунктом і точкою докладання найбільших зусиль для кожної фракції парламенту.

У ці хвилини політики підписують меморандум із Реанімаційним пакетом реформ із обіцянкою голосувати, а не галасувати за реформи;)

P.S.

Частина співзасновників і співзасновниць РПР йдуть до Верховної Ради за списками різних політичних партій (Світлана Заліщук -БПП, Віталій Шабунін, Наталя Соколенко – Громадянська позиція, Ганна Гопко, Оксана Сироїд – Самопоміч, Олександр Солонтай – Сила людей). Сама ж історична для України громадська ініціатива Реанімаційний пакет реформ залишається незалежною і рівновіддаленою від всіх політичних партій і проектів.

Наталі СОКОЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини