MENU

Київська міська рада надала мешканцям Києва ще один механізм контролю за діяльністю ЖЕКів

7228 2

На сесії, що відбулася 9 жовтня 2014 року, Київрада зробила вагомий крок для становлення нової форми контролю за діяльністю житлово-експлуатаційних організацій з боку мешканців багатоквартирних будинків, що повинно сприяти подоланню проявів корупції в цій сфері.

Депутати проголосували за рішення, автором якого є я, "Про уповноважену особу багатоквартирного будинку з питань житлово-комунального господарства". Рішенням пропонується наділити обраних власниками квартир багатоквартирних будинків уповноважених осіб реальними важелями впливу на діяльність житлово-експлуатаційних організацій.

Відтепер створено дієвий механізм боротьби з корупцією в сфері житлово-комунального господарства міста Києва. Громадський контроль буде підсилено над всіма процесами, що відбуваються під час надання комунальних послуг споживачам.

Крім того, це дасть змогу розвивати інститути об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, оскільки посада Уповноваженої особи з питань ЖКХ є проміжною ланкою для підготовки обізнаних фахівців з мешканців будинків, в яких ОСББ на цей час ще створено не було. Уповноважена особа в кожному багатоквартирному житловому будинку буде здійснювати контроль за цільовим використанням коштів житлово-експлуатаційними організаціями, вчасністю та повнотою надання комунальних послуг, дотриманням кількісних та якісних показників наданих послуг.

Обиратимуть уповноважену особу на загальних зборах власники квартир багатоквартирного житлового будинку. А скликати збори буде ініціативна група, яка складатиметься не менше як з ¼ власників квартир відповідного багатоквартирного житлового будинку, сама житлово-експлуатаційна організація або ж депутат Київської міської ради.

Уповноважена особа матиме право отримувати від житлово-експлуатаційної організації щоквартальну довідку про фактичну собівартість утримання відповідного житлового будинку та брати участь в прийнятті виконаних ремонтних робіт в будинку.

Передбачене також створення Ради уповноважених осіб, яка складатиметься з Уповноважених. Ця Рада матиме повноваження рекомендувати звільнити "нерозторопного" чи корумпованого керівника житлово-експлуатаційної організації у випадку неналежного виконання ним власних обов’язків, а також брати участь у складанні житлово-експлуатаційною організацією графіків поточного та капітального ремонтів.

Таким чином, Київрада зробила свою роботу та надала мешканцям Києва ще один механізм контролю за діяльністю ЖЕКів. Тепер справа за громадою, яка повинна скористатися цією можливістю та долучитися до здійснення нагляду за посадовцями житлово-експлуатаційних організацій у місті Києві.

Ігор ОПАДЧИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини