MENU

Чим псевдоеліта відрізняється від еліти

6498 2

Чим кримінальна псевдоеліта (негативна) відрізняється від відповідальної еліти (позитивної)? Кримінальна отримає ресурси нахабством і злочином. Вона не думає стратегічно і не бачить наслідків свого поводження. Себе називає особливою. Для неї люди, котрі не отримали ресурси таким шляхом, бидло і лохи.

Відповідальна еліта отримує ресурси стратегічним мисленням, навичками, креативом, думкою і відповідальністю. Для неї люди, котрим такого не вдається, не є бидлом. Є у неї є чітке розуміння, що люди на світі різні, і комусь дано, а комусь ні. І відсутність стратегічного мислення у більшості людей, а разом з цим, бажання ставити ціль і добиватися її, не дає привід дискредитації пересічного громадянина. Пострадянська система вибудована так, що умови для комфортного існування створені саме для кримінальної псевдоеліти.

Цю картину може змінити лише усвідомленням більшістю населення хибності такого існування. Аби створилася відповідальна еліта стратегічного мислення, народ має забажати їх появи. Найголовніше те, що між кращими синами народу і самим народом має з’явитися довіра, і відповідальність лежить на них обох. З усвідомленням хибності шляху у українців все ОК. Тут ми якісно відрізняємося від росіян. А от з другим у нас великі проблеми. Що люди, часто із заздрості валять успішних, що успішні, часто через гординю принижують народ. Тому ми на дуже довгому шляху зміни себе з середини, друзі. Кожний має зрозуміти ці слова. А зараз ми знову в перехідному періоді, виходів з якого два: відновлення умов для кримінальної або напівкримінальної псевдоеліти, яка маніпулює і принижує народ, або народження умов для нової еліти стратегічного мислення, яка розуміє і народ, і знає куди йому рухатися.

Valentyn Krasnoperov


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини