MENU

Ирпенская милиция защищает застройщиков, которые уничтожают киевский лес

558 0

Нищення Святошинського лісу продовжується. Цього разу ірпінська міліція пропустила будівельну техніку до лісу, де забудовники продовжують викорчовувати дерева.

Незважаючи на мої неодноразові звернення до правоохоронних органів та Прокуратури з вимогою вжити необхідних заходів щодо припинення протизаконних дій зі знищення Святошинського лісу - нічого не змінюється. Я попереджав, що поки влада буде розмірковувати над проблемою, в лісі виростуть котеджі. Здається, мої прогнози, на жаль, здійснюються шаленими темпами.

Напередодні місцеві мешканці та лісники намагались самотужки зупинити будівельну техніку, проте по приїзді ірпінської міліції забудовники з легкістю змогли проїхати на територію лісу, де продовжили варварське знищення вікових дерев. А міліція склала протоколи на людей, які захищали заповідник.

Мене оборює, те що ірпінська міліція «кришує» злочинців, не зважаючи на публічні заяви Києво-Святошинської прокуратури про те, що згаданий ліс є невід’ємною частиною Києва. Тож правоохоронні служби Ірпеня не мають юридичного права втручатися в ситуацію, що склалася на території іншої адміністративної дільниці. У ситуацію має втрутитись київська міліція і, безумовно, на стороні захисників лісу, а не забудовників.

Тому я звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням якомога швидше вжити заходів направлених на припинення нищення лісу та відреагувати на дії працівників ірпінської міліції. А також до київської міліції з вимогою втрутитися в беззаконня, яке відбувається на території Києва.

Нагадаю, в 2010 році Гостомельська селищна рада своїм рішенням незаконно надала приватним особам земельні ділянки лісогосподарського призначення (Святошинського лісу), власником яких є київська громада. Київська влада відреагувала на ці рішення суто формально і не вжила відповідних заходів для збереження власності громади.

Наслідком прийняття цих рішень є самовільна вирубка дерев та забудова ділянок. Станом на сьогодні на виділених під забудови 81 ділянці в кварталі № 12 Київського лісництва самовільно зрубано сотні дерева та чагарників. Це переважно дуби, яким понад 140 років.

Хоча, що відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками» від 10 квітня 2008 р. № 610-р, підписане Прем’єр-міністром України Ю.Тимошенко і ніким не скасоване, землі лісів не могли бути виділені під забудову.

Олександр БРИГИНЕЦЬ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини