MENU

На 63 окрузі фальсифікували вибори на користь «регіонала» Ревеги

4872 0

Олексанр Ревега

На 63 окрузі в Житомирській області голосування відбулося відносно спокійно і без особливих заворушень. Очевидно, член Партії регіонів Олександр Ревега не очікував, що Павло Жебрівський, воюючи в зоні АТО, без активної виборчої кампанії, буде підтриманий простими людьми. Однак перші ж результати викликали паніку в виборчих комісіях, і голова ОВК Олександр Давиденко, колега Ревеги по Партії регіонів, освятив масові фальсифікації (як і його заступник – від КПУ, та секретар – від Радикальної партії). І це – в Житомирській області!!!

В результаті, різниця між регіоналом Ревегою і патріотом Жебрівським склала 1069 голосів, або 1,17%. Ревега вже поспішив на всіх своїх сайтах розмістити інформацію про свою перемогу, і за чутками, розпочав переговори про входження у фракцію Опозиційного блоку.

Однак голова та члени виборчих комісій забули, що ми живемо в правовій державі, і за всі дії доведеться відповідати. Зранку в Бердичеві відбувся майдан, який поставив вимогу чесного підрахунку голосів. А вдень було подано позовну заяву до суду і численними доказами фальсифікацій під час підрахунку.

А тепер витяги із судового позову, який розкриває причину фальсифікованої перемоги Ревеги. Якщо коротко – масово переставлялися результати кандидатів – голоси Жебрівського переписувалися іншим кандидадам, йому ж вписували менший результат. Плюс каруселі, плюс псування бюлетенів.

Отже, позов:

"Під час надхоження від ДВК протоколів підсумків голосування та іншої виборчої документації зафіксовано ряд грубих порушень, що протирічать вимогам спеціального ЗУ "Про вибори народних депутатів україни" (із змінами та доповненнями), - далі закон, а саме:

Відповідальні особи ДВК (голова, заступник), доставивши виборчу документацію, в приміщенні ОВК, не реєструючи її в ОВК, здійснювали розпакування пакетів з протоколами, з послідуючим внесеннням написів щодо зміни голосів за кандидатів, повного переписання протоколів, підроблення підписів, тощо;

ОВК здійснювала приймання документації, протоколів підведення підсумків голосування шляхом перевірки їїх та внесення в компютерну базу виключно двома членами овк, коли законом передбачено приймання протоколів результатів голосування на засіданні головою окружної виборчої комісії;

Відповідальні особи після проведення певної консультації з членами ОВК, які приймали документацію поверталися з всіма документами в тому числі і протоколами в залу для очікування і здійснювали внесення змін в протоколи, їх переписання;

Проголошення результатів виборів внесених до протоколів здійснювалося головою ОВК виключно після проведення попередніх узгоджень протоколів з членами ОВК, які приймали документи;

Члени ОВК під час приймання протоколів підсумків голосування та іншої виборчої документації за вказівкою члена ОВК, його консультуванням могли вносити написи в протоколи прямо під час здачі документації, підписувати протоколи, проставляти печатки;

Члени ОВК приймаючи пакети з протоколами не реагували, а таємно укривали те, що вони не були склеєними;

За повідомленням голів ДВК, їм з боку членів ОВК надходили повідомлення щодо часу прибуття до ОВК з тим, аби відслідковувати результати голосів за кандидата, який набрав в результаті найбільшу кількість голосів.

Серед числених порушень виборчого законодавства мали місце переписування протоколу дільничної виборчої комісії N180012 одномандатного виборчого округу N63 (андрушівський р-н, с.бровки перші, вул.кірова,2 голова ДВК Думинська Т.П.) – зафіксовано на відеоматеріалі (а саме – більше 200 голосів, поданих за Жебрівського, було записано за іншим кандидатом, йому ж приписали трохи більше 30);

Таке порушення у вигляді переписування протоколу дільничної виборчої комісії N180102 одномандатного виборчого округу N63 (бердичівський р-н, смт. Гришківці, голова ДВК Мирончук Н.А.) – зафіксовано на відеоматеріалі.

Аналогічні порушення у вигляді переписування протоколу дільничної виборчої комісії N180022 одномандатного виборчого округу N63 (андрушівський р-н, с.зарубинці, голова ДВК Березнюк Л.А.) – зафіксовано на відеоматеріалі.

Також суттєвим фактом порушення виборчого процесу є порушення, що зафіксовіано членами дільничної виборчої комісії N181255 одномандатного виборчого округу N63 (про що складений відповідний акт) який засвідчує, що під час підрахунку голосів на цій виборчій дільниці було виявлено невідповідність кількості виданих виборчих бюлетнів кількості вилучених бюлетнів із стаціонарних скриньок, а саме: було видано виборцям виборчих бюлетнів в кількості 995 (девятсот девяносто пять) шт, а вилучено із виборчих скриньок 994 (девятсот девяносто чотири) шт, отже відстуність одного бюлетня може свідчити про винос виборцем даного бюлетня для подальшого спотворення результатів голосування на даній виборчій дільниці шляхом здійснення голосування у вигляді "каруселі".

У сукупності вищенаведене засвідчує ту обставину, що овк 63-го одномандатного виборчого округу свідомо встановила підсумки голосування на користь кандидата, який за фальшивими даними набрав найбільшу кількість голосів".

Чекаємо на справедливе рішення суду і чесний перерахунок голосів. Тільки чесний і публічний перерахунок покаже реального переможця в 63 окрузі. І чомусь здається. що його прізвище буде "Жебрівський"

Артем БІДЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини