MENU

У спільній заяві молоді депутати закликають до формування якнайширшої коаліції. ВІДЕО

8885 1

Прес-конференція новообраних народних депутатів від демократичних сил, зокрема, партії "Батьківщина", "Блоку Петра Порошенка" та "Народного Фронту" щодо формування коаліції.
Текст спільної заяви новообраних народних депутатів від демократичних сил щодо формування коаліції, яку озвучила на спільній прес-конференції депутат від партії "Батьківщина" Альона Шкрум:

Україна зараз переживає історичні випробування: агресія Російської Федерації, всепроникаюча корупція, зруйнована режимом Януковича економіка зобов'язують нову Раду діяти швидко і на прозорих, демократичних принципах.

Ми, представники різних політичних сил, обрані народними депутатами України, закликаємо до формування якнайширшої демократичної коаліції, яка об'єднає всіх депутатів, що стоять на патріотичних, європейських позиціях.

Водночас ми вважаємо неприйнятним входження до такої коаліції одіозних депутатів, чия попередня діяльність поставила Україну на межу виживання.

У зв'язку з цим ми закликаємо представників демократичних сил у новій Раді до такого:

1. Коаліція демократичних сил має спиратися на цінності Революції Гідності - європейський вибір, очищення від корупції, гарантії прав та свобод людини.

2. До складу коаліції не повинні увійти депутати, які голосували за "диктаторські" закони 16 січня і заплямовані безпосередньою участю у діяльності режиму Януковича. Такі депутати також не можуть бути обрані до керівних органів нової Ради.

3. Всі процедури, пов'язані з формуванням коаліції та обранням керівництва Ради, мають бути прозорими і у повній відповідності до Конституції України та Регламенту. Ми наполягаємо на персональному і відкритому голосуванні за керівництво Верховної Ради, Прем'єр-міністра України та склад уряду.

4. Новий уряд повинен формуватися на засадах професійності, а не за квотним принципом. Кожна кандидатура до складу уряду має пройти відкрите обговорення поміж членами коаліції. Члени уряду мають бути готові взяти відповідальність за рішучі реформи.

Зі свого боку ми гарантуємо підтримку такої коаліції та її майбутніх ініціатив, що відповідають заявленим принципам.
Україна не може дозволити повернення до сценарію, коли конфлікти у демократичному таборі, а також закулісні домовленості з антиукраїнськими силами призвели до формування в Україні диктатури, розстрілу Майдану, анексії Криму та війни на Сході.

Часу обмаль. Тому ставаймо до праці! Слава Україні!

Сергій Висоцький, "Народний фронт"
Iгор Жданов, "Батьківщина"
Світлана Заліщук, "Блок Петра Порошенка"
Сергій Лещенко, "Блок Петра Порошенка"
Iгор Луценко, "Батьківщина
Мустафа Найем, "Блок Петра Порошенка"
Олексій Рябчин, "Батьківщина"
Альона Шкрум, "Батьківщина"
Вікторія Сю мар, "Народний фронт"
Олександр Черненко, "Блок Петра Порошенка". 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини