MENU

Біля Петриківки на фермі збираються вирощувати півмільйона хижаків

12063 1

Екологи та громада проти будівництва півмільйонної звіроферми з вирощування норок на території Шульговскої сільської ради Петриківського району Дніпропетровської області, і землях, зарезервованих під створення Національного природного парку «Орільський».

Гігантоманія чиновників доходить до безумства: 10-тимільйонний качатник під Києвом, півмільйонний норочник під Дніпропетровськом. Екологічні безумства помножені на гігантоманію і жадобу наживи - ось реалії часу.

Місцеві екологи доводять, що будівництва такої величезної ферми з вирощування норок - це реальний злочин, що руйнує природну рівновагу. Адже зазвичай на звірофермах вирощується від 5 до 30, максимум 60 тисяч голів норок. Дана звіроферма планує вирощувати 420 тис. голів. Розробники запевняють, що ніяких відходів не буде - сухий гній буде складуватися і вже через 3 місяці перетворюватися на компост. Такого не буває -відходи хижаків не підходять для добрива.

Я хочу, щоб Петриківка для всього світу була місцем унікального українського мистецтва – петриківського розпису - яке визнане нематеріальною культурною спадщиною людства ЮНЕСКО, а не зоною екологічного лиха. Сподіваюся, це моє бажання, яке є не лише у мене, але і у громади, почують чиновники, від яких залежить доля краю.

Саме тому я звернувся до голови Дніпропетровської обласної держадміністрації, Міністерства екології та Генпрокуратури з проханням здійснити перевірку викладених фактів та вжити відповідних заходів реагування, щоб не допустити будівництво звіроферми з вирощування норок на території Шульговскої сільської ради Петриківського району Дніпропетровської області, і землях, зарезервованих під створення Національного природного парку «Орільський».

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини