MENU

Маріїнський палац перетворився на київську споруду-мученицю - Бригинець. ФОТО

7041 0

Коли ми говоримо про об'єкти культурної спадщини, які знаходяться в жахливому стані в Києві, то згадуємо переважно про Гостинний Двір і Садибу Мураншка. Але є й ще одна споруда-мучениця, яка за історичною, культурною і мистецькою цінності перевершує чимало того, що ми любимо і чим пишаємося. Це Маріїнський палац!!!

Два роки він стояв, волею Януковича, в розібраному стані... Увесь 2013 і до осені 2014 роботи там не велись попри демонтовані над деякими приміщеннями дахи і інші проблеми, що руйнували палац. В середину я, як народний депутат, потрапити не міг... Зараз ситуація змінилась, керівник ДУС Сергій Березенко не лише охоче відповів на мій запит а й організував мою екскурсію до Палацу, де я й зробив ці фото.

Нині в Маріїнці працює кілька десятків людей - в одному з флігелів, де ведуться внутрішні роботи, і на консервації об'єкта, який через відсутність коштів привести до ладу не можна((((

Через килька днів з колегами плануємо проведення брифінгу щодо ситуації в Маріїнському Палаці. Не допустимо втратити перлину, одне з чудес України, втратити безповоротно... Ми любимо своє місто, ми шануємо свою істррію, ми ніколи не були байдужими, тож не будемо байдужими і цього разу!

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини