MENU

Про Звягільського та зведений хор присяжнюків

5374 0

Новообране народне депутатство, цей допис – для вас.

Є право та Конституція. А є – мораль та революційна доцільність.

Є конституційні процедури, регламент, порядок набуття повноважень. А є – мораль та революційна доцільність.

Є стаття 79 Конституції України: «Присягу зачитує найстарший за віком народний депутат України перед відкриттям першої сесії новообраної Верховної Ради України, після чого депутати скріплюють присягу своїми підписами під її текстом».

Є обраний найстарший народний депутат – пан Звягільській, котрий законно представляє інтереси тисяч виборців. Є минуле пана Звягільського, є голосування за ганебні закони від 16 січня цього року, є Закон про люстрацію, під котрий він не потрапив, уникнув, не зазнав.

Він повинен дотримуватися конституційної процедури, або віднайти можливість передати цей почесний конституційний обов`язок іншому. Але це справа – його, і виключно його моралі та вибору. А не вашої колективної моралі.

Конституційний обов`язок народних депутатів, депутатів нового скликання, нової якості, берегти та слідувати Конституції України, цим нехтували ваші попередники, багато хто з вас був щиро обурений такою поведінкою. А мотивом тодішніх була хай і не революційна доцільність та мораль, але – протекціонізм, лобізм, хабарі, матеріальні вигоди та й що завгодно ще.

Завтра ви співатимете хором не тільки Гімн країни, але й присягу. І можна що завгодно говорити, мотивувати, озвучувати те, що потішить вуха тисяч виборців, почуватися переможцями та відчувати за собою справедливість, але, ви в такий спосіб станете порушниками Основного закону країни. Свідомими порушниками конституційних норм.

Саме з цього почнеться ера нового парламентаризму? З дій, котрі можуть призвести за собою нелегітимність законодавчої влади, проголосованих рішень? І на чому грунтується ваша впевненість у правоті? На тому, що це – доцільно з точки зору революції, очікувань народу, колективної моралі? Або на тому, що ви переконані, що це популістське рішення буде схвально сприйняте не тільки народом, а й, наприклад, Конституційним Судом?

Я пам`ятаю часи, коли комуністи, котрих в парламенті вже немає, слухали, як приводить всіх до присяги пані Слава Стецько, так, вони тоді не почувалися переможцями, і не думаю, що чемно дотримувалися регламентних норм, але процедуру було дотримано.

Це так. Буркотіння. Ви все одне вчините те, що запланували, просто хочеться, щоб світлофори у ваших головах інколи працювали.

Larysa Denysenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини