MENU

Про чергову апокаліптичну ідею щодо Андріївського узвозу

7387 0

 

Влада заявила про плани реалізувати славнозвісну в минулому ідею – зробити пішохідною вул. Сагайдачного на Подолі.


Для того, щоб продемонструвати повагу до киян і гостей міста, владі треба повернути пішохідний статус вул. Хрещатик та Андріївському узвозу, а вже після цього обговорювати питання створення інших пішохідних вулиць.


Впевнений, що кількість киян та гостей міста, які гуляють по Хрещатику та Андріївському узвозу, не йде в ніяке порівняння із тими киянами і гостями, які гулятимуть по пішохідній вулиці Сагайдачного. Тобто, ідея зробити вул. П. Сагайдачного на Подолі пішохідною, хороша. Її можна обговорювати, шукати компроміси, будувати чи організовувати альтернативні рухи транспорту, але все це дрібниці у порівнянні із тією дурницею, яку вже зробила київська влада, поновивши рух транспорту вулицею Хрещатик.


Майже півроку Хрещатик був пішохідним, і всі звикли до цього: водії прилаштувалися об’їжджати цю вулицю, крім того є великий досвід перекриття головної вулиці Києва на вихідні дні. Владі залишалося лише продовжити традицію і зберегти Хрещатик пішохідним, але, на жаль, чиновники чомусь не захотіли цього зробити.


Свого часу ми не раз пікетували проїзд транспорту Андріївським узвозом, але ця тема, чомусь, не дуже цікавить чиновників. Тому така неувага до одних туристичних вулиць і тотальна увага до інших, може говорити про те, що влада – бажаючи «опішити» вул. Сагайдачного - просто намагається реалізувати чийсь проект.


Шансів позбавити Андріївський узвіз від руху транспорту значно більше, і шкоди від перекриття Андріївського узвозу значно менше, ніж від перекриття вулиці Сагайдачного.


Хотілося б, щоб київські чиновники і депутати не просто вигадували ідеї, а як мінімум, доводили до ладу ті, які громада вважає більш актуальними і щодо реалізації яких зробила багато. Тож я би порадив на шляху до створення пішохідних острівців – почати із Хрещатика і Андріївського узвозу (чого вже давно вимагають кияни), а вже потім повернутися до більш складної і менш актуальної теми – «опішення» вул. Сагайдачного.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини