MENU

Нова технологія дозволить зарядити смартфон за 30 секунд. ВІДЕО

9431 1

Ізраїльська компанія StoreDot розробляє акумулятор, який потенційно дозволить заряджати смартфон та електромобіль за декілька секунд та хвилин відповідно. Про це повідомляє агентство Reuters.

Прототип батареї зможе акумулювати більший обсяг енергії за менший час, побудований на базі нанотехнологій. За словами розробників, інноваційна технологія передбачає використання «nanodots» - біоорганічних молекул сімейства пептидів. Ці елементи позитивно впливають на швидкість накопичення енергії і час її збереження в акумуляторі.



Винайдений акумулятор поки далекий від масового виробництва, проте розробники обіцяють до 2017 році вивести на ринок акумулятор для смартфонів, який зможе заряджатися за 30 секунд і працювати без підзарядки протягом доби. На сьогоднішній день компанія залучила 48 мільйонів доларів від інвесторів, до числа яких входить азіатський виробник мобільних пристроїв.



Якщо технологія дійде до реального втілення, то вона зможе докорінно змінити політику концепції мобільних пристроїв та збільшити попит на електромобілі. Останні зараз, в свою чергу, на даний момент, як правило, заряджаються протягом ночі, але потенційно швидкість заряджання може зменшитись до 2-3 хвилин.

Тёма Палеха


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини