MENU

Гриценко: Уряд свідомо затягує час

6729 0

Для того, щоб закласти в бюджет-2015 обіцяний владою пакет реформ, відповідний пакет 40+ законів необхідно прийняти ДО схвалення Закону про бюджет-2015. Для цього Уряд мав би вже зареєструвати їх у Раді.

Цього не зроблено. Законопроекти навіть не схвалено на засіданні Уряду. Маю підозру, що їх ще ніхто не узгодив у міністерствах, як того вимагає законотворча процедура. А може, взагалі ті проекти ще не написали?

Напевно розрахунок Яценюка – на парламентський штурм-аврал, на проламування пакету в останній день, напередодні новорічних свят. Тоді чекаймо медійного нагнітання:

війна! зима! холод! гривня валиться! МВФ грошей не дасть! читати закони немає часу! голосуємо одразу в цілому! пакетом! без обговорення! хто не згоден, має поправки, чи застереження – п'ята колона! другий фронт! працює на Путіна! зрадник Майдану! ворог народу!

Щоб цього не сталося, щоб країна потім цілий рік не відчувала на собі грубі помилки і прорахунки горе-реформаторів, пропозиція:

Раді Коаліції ініціювати позачергове засідання парламенту цього тижня, щоб не втрачати ще 7 днів до наступного вівторка.

Як тільки таке засідання буде призначене, переконаний, Уряд зареєструє свої законопроекти миттєво!

На позачерговому засіданні Ради їх можна буде включити до порядку денного сесії і одразу ж схвалити у першому читанні та проголосувати за скорочену (7 днів) процедуру підготовки до другого читання.

Тоді парламент отримає тиждень на роботу з цим пакетом законів. Тоді депутати (і громадськість!) матимуть шанс запобігти грубих прорахунків і помилок, виявити і вилучити із урядових проектів олігархічно-лобістські та корупційні схеми.

Дійте, хлопці з дівчатами!

Анатолій ГРИЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини