MENU

Українці вже більше двох тижнів змушені терпіти віялові відключення електроенергії

6405 0

Вже більше двох тижнів українці змушені терпіти віялові відключення електроенергії. Городянам вимикають світло на кілька годин, а от у селах можуть лишити людей без нього і на пів дня. Вже з’явилися і перші жертви такої практики. На Одещині померла ціла родина через коротке замикання; в Черкасах ледь не згорів 10-річний хлопчик, запаливши свічку; на Волині у школах не можуть годувати дітей, бо всі плити електричні; у Миколаєві руйнується комплекс басейнів, де тренуються наші олімпійці.

І це лише крапля в морі – випадків набагато більше. Тому вчора я ініціював заборону на відключення світла для населення. Мої вимоги уряду – вимикати світло не більше, ніж на 2 години в день та попереджати про це заздалегідь у місцевій пресі.

Буквально нещодавно Україна експортувала електроенергію у декілька країн – Польщу, Молдову, Угорщину, Румунію, Словаччину, Білорусь… У минулому році навіть почалися поставки до Росії, чого ніколи не було. Зараз же ми згортаємо торгівлю електроенергією, бо самим не вистачає. Перетворюємося з продавця в покупця. Імпортувати Уряд домовився з Росії! Там будемо закуповувати і вугілля для ТЕС. А вітчизняні АЕС і так залежні від російського ядерного палива на 100%. Якийсь недолугий бойкот країни-агресора!

2 грудня НЕК «Укренерго» оголосила, що українців знов можуть готуватися до відключення світла (і не забувайте, які при цьому нам рахунки приходять!). Причина – аварія на Запорізькій АЕС, відсутність вугілля на ТЕС. Наприклад, вчора було рекордне відключення – не працювало 26 енергоблоків! Дежавю – темні 90-і повертаються! Тому вчора оперативно зареєстрував проект постанови з двома вимогами до Уряду.

Перша - Міненерговугілля має обмежити тривалість відключень до 2 годин на добу. Друга - НЕК «Укренерго» та регіональні обленерго мають в обов’язковому порядку розміщували оголошення про графіки відключень електроенергії в місцевій пресі. А не так, як було з «Київенерго», яке оголосило, що графік – це їхня комерційна таємниця!

Якщо ці вимоги не будуть виконані, то привеземо під будинок Яценюка, в якому безперервно є світло, зламані холодильники, скисле молоко та інші «соціальні делікатеси! Прийдемо з людьми, яким під час операцій вимкнули світло. Або з чоловіком, який втратив дружину і двох дітей через коротке замикання…

Сергій КАПЛІН


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини