MENU

Зміна прізвищ міністрів - це і є наразі єдина зміна в нашій країні

5170 0

Уряд пропонує ввести додатковий податок на імпорт на усі товари, окрім життєвоважливих (енергоресурси наприклад).

Ну, ясно, я і сам це повторюю постійно - війна, а значить добре не може бути. Ясно також, що гроші не ясно звідки взяти, то ж намагаються забрати у населення. Тарифи піднімаються, за освіту платити, та і просто ціни ростуть, а виростуть ще більше, бо будуть же додаткові податки на імпорт. Звичайно, хліб - це продукт внутрішній і ціна на нього від нового податку не зросте. А ціни на комбайни, трактори, автомашини, обладнання, щоб цей хліб виростити, виробити і доставити споживачу зростуть? Зростуть, бо мало що з перерахованого ми виробляємо самі.

От у мене питання, а хтось порахував скільки люди в Україні "витягнуть" подібних "реформ" - тупого підняття цін без будь-яких інших змін? "Витягнуть" і в сенсі фінансовому (скільки у нас вже людей, у яких після сплати комунальних платежів вже не залишається грошей на м'ясо, овочі і фрукти), але і в сенсі соціальному? Як довго люди терпітимуть?

І з новою ініціативою ще одна проблема вимальовується. МВФ, я так розумію, абсолютно не проти підвищення тарифів, 9 класів освіти чи пенсійного віку. Ну, дійсно, це ж наші проблеми - знайдемо можливість вирішити наші проблеми в інший спосіб - прекрасно. Але я не зовсім впевнений, як те саме МВФ або просто іноземні країни зреагують на ідею додаткового податку на імпорт? Це часом не обмежувальні заходи для імпорту? Ми ж уже це проходили у виконанні Арбузова - голосний пук получився.

Так що, панове "риночники", хтось пояснить, як нова ініціатива уряду відповідає правилам СОТ? І яких санкцій чи взаємних обмежень у відповідь нам чекати для української продукції? І як це позначиться на конкурентоспроможності українських товарів.

Складається у мене враження, що оці зміни прізвищ міністрів - це і є наразі єдина зміна в нашій країні, а приходячи в нові офіси нові міністри хоч доморощені, хоч імпортовані негайно потрапляють під чари дядечок і тіточок, які в нарукавниках щось швидко клацають на рахівницях і акуратно записують чорнильною ручкою в амбарну книгу. Ну, правда ж, з точки зору комірника і бухгалтера - чим більше взяв, тим більше у тебе є.

Богдан ЯРЕМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини