MENU

Тимошенко: Неприпустимо латати бюджетні дірки за рахунок народу

3035 5

Фракція "Батьківщина" подасть усі конструктивні пропозиції, внесені представниками громадськості до проекту Держбюджету-2015, під час його доопрацювання.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко під час громадського обговорення проекту державного бюджету на 2015 рік за участі народних депутатів та представників громадських організацій, передає INTV  з посиланням на прес-службу політсили.

"Я б хотіла, щоб фракція "Батьківщина" стала вашою опорою, вашим голосом у парламенті, вашим комунікатором, щоб ви точно знали: якщо передали нам свої пропозиції, то ви точно побачите це у порівняльній таблиці, і що ми точно разом будемо боротися за все, що йде на користь державі", - звернулася Юлія Тимошенко до представників громадянського суспільства.

Вона наголосила, що політики не можуть бути відділені від народу.

"Те, що лідери громадянського суспільства не потрапили до парламенту, абсолютно не означає, що ви не маєте повного законного права впливати на все, що там приймається. Тому що виходить так: коли революцію робити, то це ви і ваші команди, а коли потім країну будувати - то все, як завжди. Ми хочемо ламати цю традицію", - сказала лідер фракції.

Юлія Тимошенко повідомила, що у "Батьківщини" багато зауважень до бюджету і до бюджетонаповнюючих законопроектів, які подав уряд.

"Ми не підтримуємо збереження старої бюджетної системи між місцевими і державним бюджетом: ніякої децентралізації у жодному законопроекті ми не знайшли, навпаки, закріплення власних доходів за місцевими бюджетами менше, ніж у минулому році. Якщо у минулому році ця сума становила 110 млрд. грн., то у проекті Держбюджету-2015 - 104 млрд. Ну, яка ж це децентралізація? Або: в загальному бюджеті країни в 2014 році було близько 42% по місцевим бюджетам по видаткам, а в 2015 році - 40%", - пояснила вона.

Юлія Тимошенко виступила проти підняття податків в умовах падіння економіки. 

"Це божевілля! Сьогодні завдання номер один - підняти економіку, а це означає зниження податків, повна дерегуляція та збільшення доходів громадян для збільшення купівельної спроможності. Наша команда буде пропонувати всі заходи, спрямовані на підняття і відродження економіки, підняття малого і середнього бізнесу", - підкреслила вона.

Тимошенко повідомила, що "Батьківщина" також наполягатиме на тому, щоб у проекті Держбюджету-2015 були відображені реальні макропоказники та реальний курс долара.

"Коли сьогодні в бюджеті ставлять вартість долара 17 гривень, а ми всі розуміємо, що такої вартості вже немає і повернення в 2015 році до 17 гривень при тій політиці, яку ми бачимо - маловірогідне, то планувати держбюджет на завідомо нереалістичних макропоказниках - це непрофесійна робота", - сказала лідер "Батьківщини".

Intv Ua


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини