MENU

Що робити, коли хтось з громадян України затриманий і заарештований на Манежці

5235 0

Ясно, що без наших на Манежній площі обійтись не могло.

Що робити, коли хтось з громадян України затриманий і заарештований.

Якщо у затриманого є адвокат, то негайно повідомити йому. 

В усіх інших випадках раджу дізнатися якнайбільше подробиць - прізвище, ім'я та по-батькові затриманого, рік народження, коли в якому місці і за що затриманий, де утримується. Після цього зв'язуватися з консулом. Прямі телефони консулів в позаурочний час можуть бути недоступні (хоча раджу уважно переглядати веб сайти посольств і консульств - там завжди є телефон біля якого буде примітка щось на зразок ЛИШЕ В РАЗІ ЗАГРОЗИ ЖИТТЮ ГРОМАДЯН). Якщо це зробити неможливо на усі випадки життя телефон чергового в Департаменті консульської служби МЗС - 044 2381515 (це загалом телефон приймальні директора, але на вихідні і в нічний час - це тел чергового). Черговий працює цілодобово, він занотує вашу інформацію, ваші контакти і дуже швидко знайде українського консула в будь-якій країні.

Треба розуміти, що консул не замінює правосуддя і не може допомогти уникнути проблем з іноземним законом. Але абсолютно точно присутність іноземного консула для правоохоронців усього світу - це хороший стримуючий фактор, а значить гарантія, що гірше затриманому точно не буде.

Проте якщо провина невелика або її довести важко, то втручання консула може бути вирішальним для повного залагодження проблем.

Богдан ЯРЕМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини