MENU

Геннадий Москаль хочет сделать английский язык региональным

428 0

На численні прохання прогресивної громадськості зареєстрував зміни до закону Ківалова-Колісніченка щодо всебічного розвитку англійської мови:). 

В чинному законі написано, що «держава сприяє розвитку багатомовності, вивченню мов міжнародного спілкування, насамперед тих, які є офіційними мовами Організації Об'єднаних Націй, ЮНЕСКО та інших міжнародних організацій».

Як відомо, серед шести офіційних мов ООН - англійської, арабської, іспанської, китайської, російської та французької - найбільш поширеними в Україні є російська та англійська. 

Водночас, у переліку регіональних мов або мов меншин, викладених в частині 2 статті 7 Закону України «Про засади державної мовної політики», англійська мова, на відміну від російської, відсутня.

На мою скромну думку, відсутність в переліку регіональних мов англійської - обмежує права її носіїв, які компактно проживають, зокрема, в столиці та інших великих містах України. Серед іншого такі громадяни позбавлені права збирати підписи щодо визнання англійської регіональною.

 А загалом - думаю, що в нинішніх умовах вивчення англійської більш прийнятне для українців, ніж вивчення російської. Хоча б тому, що Європа для нас ближча за Азію.

Поки апарат Верховної ради спить, текст законопроекту можна знайти на моєму персональному сайті

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини