MENU

Про ліквідацію Нацкомісії з питань суспільної моралі

982 1

Уточнення! Уважні читачі підказали, що на вікопомному показі "Плем'я" Ганьба кричали люди, яких 100% не можна ідентифікувати, як членів Нацкомісії з питань суспільної моралі. Тому я прибираю частину тексту, що не змінює суті – ніхто не має права претендувати на диктат своїх моральних установок усьому суспільству:

Народна депутатка БПП, в минулому журналістка Ольга Червакова подала законопроект про вилучення із законодавчого тіла України зайвого органу Національної комісії з питань суспільної моралі.

Чому цей орган зайвий? Чим, взагалі, займається? Накидає свої уявлення про мораль усім нам за бюджетні гроші.

І це, на мій погляд, насправді, загрожує суспільній моралі – монополізація на визначення, що є моральним, а що аморальним. Я вважала раніше найбільш аморальним явищам в Україні присутність у Верховній Раді України комуністів, взагалі, і Симоненка, зокрема. Зараз я вважаю найбільш аморальним корупцію в уряді Яценюка, позаяк корупція у країні, в якій Майдан, перемогла у Революція Гідності, яка щодня втрачає життя на війні, є глибоко аморальною.

У кожного свої моральні авторитети, до яких ми дослухаємося. Для мене це Мирослав Маринович. Я ловлю і записую кожну його моральну настанову і намагаюся дотримуватися.

Не зустрічала жодної людини, для якої моральним авторитетом є голова Нацкомісії з питань суспільної моралі Василь Костицький. Я припускаю (навіть сподіваюся), що він є моральним авторитетом для своїх дітей і онуків, але цього замало для того, щоби претендувати на встановлення моральних стандартів для цілої країни. Василь Костицький і Ко зараз що є сили ганить Ольгу Червакову за поданий нею законопроект про вилучення цього держоргану із законодавства. А чи має він моральне право наїжджають на Червакову? Я нагадаю тим, хто забув, чому Оля має набагато більше підстав бути моральним авторитетом для широкого кола осіб, ніж її критик Костицький. Саме Ольга Червакова добилася виключення Олега Калашникова із списку кандидатів у народні депутати від Партї регіонів після того, як Калашніков побив журналістів СТБ просто під Верховною Радою. Саме Ольга Червакова оголосила бойкот тодішньому нардепу-регіонали Чечетову за те, що той заперечував жорстоке побиття регіоналами депутатів від опозицї у сесійній залі. До речі, уся медіаспільнота підтримала заклик Олі до бойкоту, який тривав більше року. І ще: Ольга Червакова є серед найкращих журналістів України: 2011-го вона виборола найпрестижнішу телевізійну нагороду Телетріумф в номінації РЕПОРТЕР РОКУ.

Тим часом Костицький і Ко не спромоглися на вчинки, які б заслуговували на повагу. От дивіться, що заявляла Нацкомісія з питань суспільної моралі у дні найбільш аморальної поведінки екс-президента Януковича і його команди – у дні розстрілу людей на Майдані:

19 лютого 2014 р.: "Заява Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі до Всесвітнього дня соціальної справедливості" (http://www.moral.gov.ua/news/812/);

19 лютого 2014 р.: "Василь Костицький: Церква може стати гарантом переговорів між владою і опозицією" (http://www.moral.gov.ua/news/813/);

20 лютого 2014 р. – НІЧОГО;

Я щиро не розумію церковних ієрархів, які підтримують збереження цього держоргану. Навіщо справжнім моральним авторитетам, як от Любомиру Гузару, Святославу Шевчуку, Філарету ця прокладка у спілкуванні з суспільством на тему моралі?

Я щиро дивуюся прем'єр-міністру Яценюку, який хоче оце зберегти і навіть викинути пункт про ліквідацію Нацкомісії з питань суспільної моралі із Коаліційної Угоди, адже прем'єр налаштовує проти себе у

99% журналістів, передовсім центральних телеканалів?

І на завершення, абсолютно аморальним є претензія Нацкомісії з питань суспільної моралі на фінансування своєї діяльності з держбюджету, це приблизно чотири мільйони гривень! Пане прем'єре, шановні народні депутати! Не знаєте, на що витратити 4 млн? Я можу дати вам пару контактів родин загиблих героїв, переселенців з Криму, онкохворих дітей, яким ці гроші будуть більше потрібні, ніж моральні настанови від людини, яка не є для них моральним авторитетом.

Наталя СОКОЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини