MENU

«Потрібно вводити локальний воєнний стан на Донбасі», - Тимошенко

1437 1

В умовах ескалації військового конфлікту в Україні необхідно консолідувати всі політичні сили, владу та суспільство. Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на одному з телеканалів.

 

«Путін, Росія розтоптали все міжнародне право. І я гаряче підтримую сьогоднішнє рішення РНБО звернутися до Гаазького міжнародного суду, щоб зупинити цю агресію і притягнути до повноцінної кримінальної відповідальності всіх, хто сьогодні нищить українську територію, український народ, українську землю. Агресор мусить бути покараний. Мені шкода, що стільки часу упущено», – заявила Тимошенко, повідомляє її персональний сайт.

 

На думку лідера, зараз вже очевидно всім і в світі, і всередині України, що Путін використав риторику про перемир’я для підготовки до нового наступу.

 

«Ми зобов’язані діяти сильно і логічно. Тому треба вводити локальний воєнний стан на Донбасі, виключно в Луганській та Донецькій областях», – переконана вона.

 

Тимошенко пояснила, що воєнний стан є особливою системою управління обороною і країною під час агресії.

 

«Це не оголошення війни і не повномасштабна війна. Це реальна, струнка, чітка система управління країною в особливій ситуації. І ще це – ставка Головнокомандувача. Це правильна, єдина система управління обороною країни. Сьогодні відсутні координація і узгодженість дій. Все мусить йти з однієї системи управління», – підкреслила лідер партії.

 

За її словами, це треба було робити від початку, як і наполягала «Батьківщина». Але на її думку, зараз є шанс негайно скликати Верховну Раду, РНБО і прийняти це важливе стратегічне і доленосне для України рішення. "Це посилить нашу оборону», – переконана Тимошенко.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини