MENU

Тупій воєнній доктрині росіян наша армія має протиставити воєнний інтелект і винахідливість - дід Свирид

1695 6

Дід повернувся з расположенія легіонов НАТО, куди возив нужні Армії речі. Легіонов НАТО обнаружить не удалось, зато дід бачив много подраздєлєній української Армії, які тим легіонам НАТО ні в чому не уступають.

А по часті свіжого бойового досвіду, наша Армія значітєльно превесходить любе військо любої європейської країни. Ну, разве шо нєкоторі британські часті могли би виглядати на фоні наших військ достаточно достойно. В общем, дід назло врагам повернувся і знову спокойно та впевнено займає бойовий пост сільського наблюдатєля за міровими собитіями.

Вообще, давно помітив, варто дідові кудись отлучиться, сразу начинається якато херня, яку приходиться нємедлєнно пресєкать. Даже нафтоаферісти без дідового лома розслабляються і перестають виполнять поставлені перед ними задачі - за вихідні ціна на нафту нєсколько піднялася, подолавши відмітку 50 долларів за бочку БРЕНТа і дойшовши майже до 53 долларов. Но зранку сьогодні, згадавши відімо про таінственно мерцающий лом, аферісти начали наводить на нафторинку порядок - вартість оп'ять поповзла вниз і составляє зараз 51,54 долларов за бочку. Дід намекає нафтоаферістам - лом напоготові, глядіть мені!

Небайдужі громадяни єстєственно ждуть від діда отчота про то, шо проісходить зараз в зоні АТО, і які перспективи. Деталей дід розказувать не буде, бо є таке понятіє як воєнна тайна. Но побаченим і почутим дід остався в целом доволєн - Армія спокойно і уверенно сражається, дух у військах високий, бойова майстерність невпинно зростає. Проблем із боєприпасами, а также з продовольствієм нема. Солдати не голодні, стріляти є чим і є з чого. Ізрасходувані боєкомплекти нємедлєнно поповнюються.

З теоретичноі точки зору проісходящі зараз боєстолкновенія можна рассматрювать як протистояння двох концепцій ведення війни. Московське командуваніє упорно руководствується главною доктриною російської воєнної мислі, а іменно: "виполнєніє боєвих задач должно обеспечиваться любой ценой, не считаясь с потєрямі". Українська ж Армія давно викинула із своєї практики поняття "любой ценой" і командири воліють даже временно відійти з якихто позицій, аби зберегти життя солдат. Кількість жертв з обох боків зараз невідома, але з повною переконаністю можна сказати - втрати двох сторін просто не сопоставимі.

Руссо-фашисти безжально кладуть на порядки більше своіх солдат, ніж ті втрати, які несе наша Армія. Життя кожного нашого воіна безцінне, в той час, як у противника кривая вартості человеческого матєріала стремітся к нулю. Тому нада спокійно сприймати временні відходи наших військ з нєкоторих територій. Разом з тим, різниця у ставленні до людського життя - найважливіша ознака цивілізаційного розколу між світом нормальних людей і "русскім міром". І передумова того, що мертвонароджена ідея "русского міра" рано чи пізно ісчезне в связі с єстєственной убилью її носітєлєй.

Но відходячи від вопросов теорії, нада сказать, що в умовах, коли невозможно використовувать авіацію, надзвичайно возросла роль артилерії. І тут ми можемо з гордістю і без ложной скромності визнати, що українські артилеристи работають просто філігранно. Не зря же Хуйло постійно верещить про необхідність відведення української артилерії за межі АТО. Шо не кажіть, а це пряме признаніє високої бойової ефективності украінських артилеристів.

Нашим пушкарям противостоять регулярні російські частини, з якими ведуться постійні артилерійські дуелі. Офіцери обох армій навчалися по схожим учебним програмам і звикли работать по схожим схемам. Логіка дій російської артилерії зрозуміла нашим артилеристам. Тому наша артилерія спеціально рве шаблони і часто діє з точки зору російських "колег" нелогічно. Зате напрочуд ефективно. Коли дідові розказали і показали лише один з прийомчиків, до яких вдаються наші пушкарі, дід просто занімів від захвату. Росіяни вимушено пристосовуються до нав'язуваних їм прийомів, але коварство укропів нєісчерпаємо - тут же придумуються нові тактичні штучки. Розказувати про всякі придумки дід не буде по понятним причинам, но вони є і вони дозволяють ефективно сражатися з противником. Воєнне новаторство у тактиці ведення бойових дій (і не лише в артилерії) необхідно заохочувати, свіжий бойовий досвід вивчати, аналізувати і рекомендації поширювати серед інших бойових частин. А авторів нових ефективних прийомів нагороджувати і просувати по службі. Оті хитрі головастіки - справжній скарб нашої Армії.

Таким образом, тупій воєнній доктрині росіян, яка покоїться на імперативі "любой ценой", наша Армія має противопоставити воєнний інтелект і винахідливість.

Цього добра в наших військах вистачає і це той капітал, який треба використовувати по максимуму. В наших військах слава Богу вже нема тупого службізму і кожен рядовий (принаймні в тих частинах, де бував дід) може спокійно підійти до командира хоч би й бригади і доповісти йому свої міркування. А командири свіжі розумні мислі вітають, обмозговують і єслі мисль дійсно того варта, тут же іспользують у бойовій практиці.

Наша Армія свято дотримується правил ведення війни і ніколи не обстрілює населені пункти. Це закон. Якби навіть комусь у штабах прийшла в голову бредова мисль дати команду обстріляти населений пункт, офіцери б цієї команди просто не виконали. Тому всякі інфовброси, що укропи буцімто обстріляли Донецьки чи Луганськ, наші воєнні отвергають с нєгодованієм і матюками - це неможливо.

Щодо трагедії в Маріуполі, наші військові коментують проізошедше приблизно так: "То сєпари здуру шмальнули. Іменно сєпари, а не регулярні російські війська, які стріляти все-таки уміють і тоже в принципі правил ведення війни стараються не порушувати. Но Хуйло розпорядився дати артилерію в руки сєпарським дятлам а ті, не вміючи нею пользуваться, шмаляють куди ні попадя. От у Маріуполь і залетіло. Хотя ніякого воєнного смислу в обстрілі житлових кварталів лівого берега Маріуполя не було. Но наші хлопці тих дятлів уже наказали".

Вопроси діда про всякі сообщенія у фейсбуці були восприняті з кривими усмішками: "Фейсбук? Це там де всякі підараси всяку хуйню пишуть? Воно не має до війни ніякого відношення". Хотя по другим коментарям дід поняв, шо фейсбук і другі соцмережі у військах всьо же читають, но з особливо пристальним вніманієм вони читають вражеські сайти. Їх більше інтєресує, шо діється в стані врага, а вгамовувати власних тилових панікйорів та істєрічок у воєнних нема ні времені, ні желанія. Бо невозможно воювати і одновременно вгамовувати паніку в тилу. Тил сам має потурбується про вгамування істєрічок і панікйорів.

Озброєння в нас старе, радянське, боєприпаси тоже. Російські Гради шмаляють на 40 км, наші лише на 20. Бо використовуються старі запаси, які Совецький Союз наштампував для захвата мірового господства і які осіли на території України. Ну хоть така польза від совецькой власті. Але старою воєнною технікою зараз багато не навоюєш і дід надіється, що наші партнери по НАТО це понімають.

Стараніями Хуйла діло постєпенно йде до прямих поставок Україні новейшого западного вооруженія. Дід про це давно догадувався, но сьогодні Зранку про це пише даже "Нью Йорк Таймс". Коли це нарешті проізойде, на фронт оте оружіє поставлять сразу не можна - нада сперва обучиться воювати з новою технікою.

Бо без ефективно діючої связки "людина - зброя" ота новейша техніка буде лише грудою металу. Намічені на весну українсько-американські воєнні ученія, як дід собі думає, і покликані перш за все обучити наших воєнних ефективно управлять новейшим вооруженієм. От коли навчаться із заплющеними очима управлять тою технікою, от тагда можна буде й на фронт - удівлять і поражать наших врагов. Ох і вереску буде в руссо-пропаганді нащот американців в степах України. Але ж самі наклікалі. Бо думали, що українська приказка про лихо, яке не треба будити, то лише шутка.

З хазяйственної точки зору український солдат - генетичний куркуль і хапуга. В кожного прілічні запаси зброї, боєкомплектів та продовольствія, підрозділи облаштували собі затишні каптьорки. Вдягнені хлопці по погоді, не боліють. Зараз погода така, що всюди болота, но солдати на удівлєніє чисті і охайні. Ну, наскільки це можливо в існуючих умовах. Ще й понастроювали собі бані, в яких залюбки купаються. Тому, коли дід ще накануні поїздки докладував хлопцям про закуплені дизель-генератори, бензопили, нові комплекти білизни і таке інше, діда несміливо попросили привезти хоть десяток банних віників. Дід привіз отим "курортникам" двадцять віників, бо сам завжди вважав і вважаю, що і революції, і війни треба проводити з максимальним комфортом. Лишні страданія нікому не нужні, а солдат має бути здоровий, свіжий і бадьорий. В общем, в любих умовах українці вміють забезпечити собі комфорт, і це харашо.

По поводу попиток Хуйла сорвать мобілізацію, дід скаже таке - всякі гниди і боягузи в Армії не нужні. Там потрібні сміливі бойові хлопці. Уклоністів рано чи пізно постігне заслужена кара, бо кримінальну відповідальність ніхто не зніме. А з отою ганьбою їм жити до кінця свого убогого життя. Но тим хлопцям, які зараз вагаються, бо не хочуть засмучувати мам, дід скаже таке: Армія - то воєнне братство. Де один за всіх і всі за одного. Війна рано чи пізно закінчиться, ми безумовно переможемо, а в хлопців, які пройшли через службу в Армії, буде за спиною ще й надійна сім'я бойових побратимів. І якщо виникатимуть якісь житєйські проблеми, то єслі не держава, то бойові побратими завжди прийдуть на допомогу. А гнидам-уклоністам краще сразу сховатися і на очі бойовим хлопцям не попадати. При прийомі на роботу в анкетах вже зараз треба запровадити питання про службу Армії. З усіма практичними наслідками.

Ще багато хочеться написати про свої враження від відвідання бойових порядків нашої Армії, но дід свято береже воєнну тайну. Головне враження - Армія невпинно самовдосконалюється і зараз її рівень разючо відрізняється від того, який дід бачив ще влітку минулого року. Побажаєм Арміі воєнного щастя, а воїнам - удачі і пошвидше повернутися додому з Перемогою. Не забуваємо всячеськи їм допомагати.

Времені в діда мало, і увльокшись своїми враженнями від війська, вже не лишається часу на повноцінний обзор мірових собитій. Но вкратце ситуація наступна: Хуйлу позарез нужна ярка локальна победа в зоні АТО, яка позволить йому диктувать условія на переговорах. Українська ж Армія, доблесно сражаючись в обороні, атакувать чи контратакувать врага не може з політичних міркувань. Бо хунта і Запад тіпа за нєрушіме виконання мінських договорьонностєй. Які хунті ізначально не були нужні. Тепер же маріонєтки Хуйла заявляють, шо вони не намерені виконувать мінські договорьонності. Діда в цій связі інтєресує лише одне питання - кому буде хуже, єслі мінські договорьонності офіціно будуть денонсовані по вині Москви і сіпаратістов. Не факт, шо хуже від цього буде іменно хунті. Порох, Меркель і Олланд демонструють консолідовану позицію, ігноруючи Хуйла з його ізвращонними представлєніями о любві і нєжності.

Тєкуща война прямо способствує вирішенню застарілої проблеми разобщонності та інертності в ЄС. Бундесфрау Меркель сьогодні вилітає з інспекційною поіздкою в Будапешт і шото дідові підказує, шо Вітя Орбан прислушається до аргументов строгой госпожі. Во всяком случаї, інтерв'ю мадярського міністра Сійярто убіждає діда, шо Орбан вестиме себе под каблучком Меркель чемно і послушно. Чи везе Меркель пухнасті наручники з собою, чи їх предоставить сам мадярський клієнт, дід не знає. Но вніматєльно наблюдає. І з грецькими оболтусами Меркель тоже по всі відімості скоро розбереться, наводя в рядах ЄС нємецкий порядок і дісціпліну. Так шо, цель Хуйла внести в ряди ЄС разброд і шатанія вкотре провалюються.

Діло Наді Савченко залишається в центрі дідової уваги, но за вихідні особих новостєй не було. Надя залишається в тюрмі Матросская тишина, де її побутові умови кращі, ніж у СІЗО-6. Хуйло явно не ожидав від Наді такої твердості і встревожен перспективою її голодної смерті. Тому Памфілова вдруг забеспокоїлася, забігала, оліцетворяя собою казьонне мілосєрдіє. В Матросской тішінє є шпиталь і переведення туди Наді свідчить, шо її вірогідно будуть переводити на примусове годування, щоб не допустити її смерті. Діло Наді Савченко давно виступає для діда барометром вменяємості Хуйла, і стрілочка отого барометра давно мертво лежить на позначці "нєвменяєм". Нова резонансна справа проти матері сімох дітей Світлани Давидової чергове тому свідчення. Ботоксна криса давно перейшла всі возможні рамки людської моралі і тут ділу поможе лише живітєльна евтаназія. Це понімає не лише цивілізований світ, но і бліжайше окруженіє Хуйла.

Ще багато про шо нада би написати, но часу мало. І нада ще й работать, заробляти, бо військ утримувати справа недешева. А чим лучше Армія, тим вона дорожче обходиться. Но це та інвестиція, яка приносить прибуток у вигляді миру і стабільності.

Да! Враги пользуясь отсутствієм діда совершили очередну попитку забанить дідовий аккаунт, но благодаря бдітєльності Вчоного Кота та ряду інших небайдужих громадян, дід оту попитку решітєльно пресьок і акаунт восстановив. Зробити хоть шось назло врагам - справжня втіха для небайдужого громадянина. Тому щиро дякую Вчоному Коту і всім, хто помагав дідові у відновленні акаунта.

Зберігаємо бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю, всячеськи допомагаємо нашій Армії, а в свободне врем'я читаєм repka.club.

P.S. Звістка про загибель Кузьми Скрябіна діда потрясла. Талановитий був хлопець, дуже талановитий. І патріот. Невчасно він це... Дід накануні сам проїхав ніч за кермом і знає яка трудна обстановка на дорогах, на тій же Дніпропетровщині.

Свирид ОПАНАСОВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини