MENU

Тимошенко наполягає на зверненні до суду Гааги. ВІДЕО

1252 2

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наполягає на тому, щоб Верховна Рада у вівторок, у невідкладному порядку, ухвалила заяву щодо звернення до Міжнародного кримінального суду в режимі ad-hoс.
 
«Звернення до Гаазького трибуналу - одна з можливостей зупинення військової агресії Росії», - наголосила лідер фракції під час виступу на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій і комітетів.
 
За словами Тимошенко, «ситуація на Донбасі сильно загострилася, під загрозу поставлено виконання Мінських угод».
 
«Мінські угоди практично в односторонньому порядку відмовилися виконувати бойові, терористичні спецпідрозділи Російської Федерації. Треба діяти негайно і використовувати всі можливості, які зупинять агресію Росії», - зазначила вона.
 

 
Тимошенко наполягає розпочати процедуру притягнення всіх винних з боку РФ до кримінальної відповідальності і називає зволікання зі зверненням України до Гааги «безглуздістю», «бо звертатися до міжнародного трибуналу треба було ще рік тому».
 
За пропозицією лідера «Батьківщини», через відсутність єдиної позиції в коаліції щодо ратифікації Римського статуту треба діяти за процедурою ad-hoc.
 
«Згідно пункту 2 статті 11 та пунктів 2,3 статті 12 Римського статуту треба негайно звернутися до юрисдикції Міжнародного кримінального суду в процедурі ad-hoc», - сказала Тимошенко.
 
Вона зазначила, що проект постанови щодо цього звернення підписаний всіма фракціями коаліції і зареєстрований під номером 1887.
 
«На мій погляд, це буде той вагомий крок, який дозволить світу підтримати Україну, - наголосила лідер фракції. - Якщо почнуться кримінальні справи проти організаторів агресії та війни проти України, то я переконана, що агресор отримає достатньо вагомий удар».
 
Окрім цього, на думку Юлії Тимошенко, усі гілки влади мають активізувати роботу над збором доказів, щоб звернення до Гаазького суду «завершилося перемогою України».

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини