MENU

«Треба вірити і боротися, щоб ці домовленості були виконані!» - Тимошенко про Мінськ

1465 3

Результати Мінських переговорів та зустрічі в «нормандському форматі» є вагомим кроком на шляху до встановлення миру в Україні. Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, коментуючи  результати переговорів у Мінську.

Політик висловила віру в те, що «Мінські домовленості будуть втілені в життя та принесуть Україні довгоочікуваний мир».

 

«Ми всі віримо, що коли збираються самміти на такому високому рівні, коли в переговорах про встановлення миру беруть участь лідери таких потужних країн, то домовленості втілюються в життя», - сказала Тимошенко.

 

За її словами, не хочеться навіть думки припускати, що такі угоди можуть бути не виконані.

 

«Треба вірити і боротися, щоб ці домовленості були виконані!» - наголосила лідер фракції.

 

На думку Тимошенко, «сьогодні ми стали свідками досить потужного кроку щодо відновлення миру в Україні».

 

«Ми всі будемо молитися за те, щоб домовленості щодо встановлення миру в Україні стали реальністю. Ми віримо, що Україна отримає мир, спокій, дуже  потужний шлях до розвитку, і все буде в нас добре», - зазначила вона.

 

Юлія  Тимошенко також вважає, що можливе звільнення Надії Савченко, про яке вдалося домовитися Президенту Петру Порошенку в Мінську, а також звільнення усіх полонених і ув'язнених,  буде перемогою України.

 

«Якщо ми зможемо забрати Надію з полону до України - це буде велика перемога всієї держави, тому що вона була і залишається символом боротьби України за мир, символом стійкості та  мужності», - наголосила вона.

 

Лідер  «Батьківщини» зауважила: «Ми будемо щасливі, якщо домовленості будуть втілені в життя, і Надя повернеться додому, стане депутатом Верховної Ради, членом ПАРЄ і буде робити все для того, щоб Україна стала жити краще, щоб Україна була реформована, щоб в нашій державі був мир».

На її думку, питання звільнення усіх військовополонених та заручників має бути вирішено в комплексі.

 

Лідер «Батьківщини» також висловила сподівання, що всі політичні в'язні, які знаходяться в Росії, народний депутат Надія Савченко та інші військовополонені будуть звільнені протягом 19 днів, як зафіксовано в документах «нормандського формату», ухвалених у Мінську.

 

Окрім цього, коментуючи «Мінські домовленості», Юлія Тимошенко нагадала, що фракція «Батьківщина» завжди була проти будь-якої федералізації України, а відстоювала ідею децентралізації.

 

«Ми завжди підтримували і президента, і уряд, і демократичну коаліцію в стратегії децентралізації влади в Україні. Децентралізація - це збільшення повноважень місцевих органів влади, місцевих громад. Отже, децентралізації – так, федералізації - категорично ні!» - заявила вона.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини