MENU

Громадяни, які поширюють паніку у ЗМІ стосовно АТО, не мають доступу до повноцінної інформації - Міноборони

1732 5

Щодо спростування окремих повідомлень стосовно ситуації в зоні АТО.

Останнім часом почастішали випадки інформування суспільства про події в зоні АТО від імені тих громадян, які безпосередньо в зоні бойових дій не перебувають та не мають доступу до повноцінної інформації.

Така ситуація склалась навколо 40 мотопіхотного батальйону «Кривбас».

Найчастіше інтернет-спікери отримують інформацію від військовослужбовців, які знаходяться на передовій, і, навіть, не від командирів підрозділів.

Цілком природно, що солдат не може мати доступу до інформації, якою володіє командир підрозділу. Командир підрозділу не може знати того обсягу інформації, яку має по загальній ситуації керівник сектору. На всіх щаблях (солдат - командир підрозділу – командувач сектору) у кожної посадової особи своє бачення ситуації. Наприклад, командувач сектору має інформацію по загальній ситуації в секторі, про що ані командир підрозділу, ані військовослужбовець, який знаходиться на передовій, не може знати з об’єктивних причин.

Закликаємо ЗМІ відповідально ставиться до розповсюдження інформації із неофіційних джерел.

Так, нині на деяких ділянках лінії розмежування сторін конфлікту ситуація залишається складною, і про ці факти суспільство регулярно інформується.

Але з метою забезпечення безпеки особового складу, який залучається до виконання завдань, про певні заходи суспільству повідомляється лише після завершення окремих задач.

В той самий час наголошуємо, що командування тримає на контролі всі «гарячі» точки на сході країни і діє практично цілодобово.

Міністерство оборони України


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини