MENU

«Батьківщина» назвала умови, за яких підтримає зміни до бюджету-2015. ВІДЕО

3112 13
У запропонованих урядом змінах до Держбюджету-2015 посилюється централізація ресурсів, а місцеві громади позбавляються «власної доходної бази». Про це Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила журналістам після наради керівників фракцій з урядом щодо законопроекту про зміни до Державного бюджету на 2015 рік.
 
За її словами, у 2014 році доходи місцевих бюджетів у зведеному бюджеті становили 23%, у діючому держбюджеті на 2015 рік – 18%, а в змінах до держбюджету, які зараз пропонує уряд, видатки зменшилися до 17,4% від об'єму зведеного бюджету.
 
«Не йде мова про децентралізацію, йде мова про подальшу централізацію фінансових ресурсів і позбавлення сіл, селищ та міст районного підпорядкування власної доходної бази», - наголосила Тимошенко.
 
На думку лідера «Батьківщини», місцеві громади «зараз повністю залежать від того, що їм дадуть згори - з Києва, або області».
 
Окрім цього, вона впевнена, що запропоновані урядом зміни не стимулюють економічні реформи, а навпаки - охолоджують економіку.
 
«Це не філософія бюджету, яка тягне за собою реформи, яка оздоровлює економіку і фінанси, це філософія бюджету стагнації й охолодження економіки», - наголосила Тимошенко.
 
За її словами, «шлях, вибраний урядом радикально невірний».
 
Вона також наголосила, що фракція «Батьківщина» пропонує «інший шлях - шлях детінізації, шлях правильного оподаткування, шлях дерегуляції, децентралізації фінансів на користь місцевих громад і підняття соціальних стандартів на рівень інфляції».

Intv Ua


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини