MENU

Преамбула походу Путіна на Одесу - організація терактів

3694 2

Ось ще одне свіже свідчення, що антитерористична операція в Україні навіть після призначення Олександра Турчинова секретарем РНБО успіхом не увінчалася.

Не може похвалитися своїми досягненнями у боротьбі з терористами й Одеса, де за розпорядженням начальника ГУ МВС в Одеській області Івана Катеринчука офіційно розпочалася своя антитерористична операція, яку ще називають оперативно-профілактичним відпрацюванням міста. В ніч на 18 лютого в Одесі прогримів новий потужний вибух у будинку 85 по вулиці Велика Арнаутська. Вибуховий пристрій спрацював у підвалі триповерхового приміщення, де знаходиться  центр «Ніка-сервіс плюс», який належить лідеру одеського Автомайдану Євгенію Резвушкіну, а також офіс Автомайдану. Очевидці стверджують, що вибух був подвійним. Жертв, на щастя, немає, але в сусідніх будинках вибито всі шибки.

Це вже одинадцятий вибух за останні два місяці, який визнано як терористичний акт. Попередній прогримів рівно тиждень тому також у центрі міста, в житловому будинку по вулиці Коблевській, 45.

Почалися ці диверсійні акції ще у грудні минулого року. Тоді в центрі міста було підірвано магазин «Патріот», який давно муляв очі сепаратистам. Невдовзі прогримів потужний вибух у будівлі на розі Адміральського проспекту і вулиці Краснова, де розміщено волонтерський центр зі збору допомоги для сил АТО. Потім стався вибух на вулиці Жуковського, біля будинку №36, де дислокується євромайданівська «Рада безпеки» Марка Гордієнко. Там невідомі кинули вибухівку під припаркований поруч із будинком автомобіль.

А наступного дня вибух стався на одеській залізниці, в результаті чого розірвало шпалу та рейку. Міліція вийшла на слід підозрюваного у вибуху на перегоні Одеса-Застава 1. Ним виявився 55-річний житель Придністровської Молдавської республіки. Однак, безпосередньо поспілкуватися з ним оперативникам не вдалося у зв’язку з тим, що ранком 24 грудня він загинув в автокатастрофі. Тож поки що нікого із причетних до цих диверсій не виявлено.

Один терористичний акт правоохоронці  відвернули завчасно. Помітивши підозрілий мікроавтобус поруч із волонтерським центром, міліціонери полку патрульної служби виявили в ньому чималий арсенал боєприпасів: 6 бойових гранат Ф-1, 5 гранат РГД, 430 патронів калібру 7,62 і 5, 45 мм, 30-міліметровий бронебійний снаряд, 2 крупнокаліберних патрони 14,5 мм і безпілотний літальний апарат.

Одеса вже давно позначена на мапах російських військ і їхніх найманців - сепаратистів як один із перших об’єктів для нападу. Журналісти телеканалу «ICTV» заявили, що заполучили документи сепаратистів – секретні детальний план захоплення Одеси. Почати це передбачається з  антиукраїнських акцій протесту. В них мають бути задіяні близько 600 навчених людей – бойовиків і представників криміналітету. Їхнє завдання захопити порт і утримувати його до приходу підкріплення з Криму. Також намічені штурми обласної державної адміністрації, аеропорту, військоматів, силових відомств, місць зберігання зброї. Далі – переслідування  українських патріотів, так званий «референдум» і проголошення «Одеської народної республіки». А цими днями лідер бойовиків із самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко заявив про нові плани наступу на мирні українські міста. Він марить походом на Одесу і Харків. А як відомо, що у такої ляльки Путіна на язиці, те у ляльковода на умі.

Те, що Путін хоче захопити Одесу, ще у вересні минулого року стверджував Арсеній Яценюк. Користуючись даними розвідки, прем’єр-міністр тоді заявив, що президент Росії  не планує зупинятися на Донбасі. Він нагадав, що першим етапом російської агресії була  анексія АР Крим. Другим, за його словами, дестабілізація і заморожування конфлікту на Донбасі. «Третім кроком буде коридор через Одесу в Придністров’я», - сказав Яценюк. Дещо раніше екс-міністр оборони Анатолій Гриценко заявляв, що мета Путіна - з’єднати південь України з Кримом. На думку політика, Путін зацікавлений в об’єктах інфраструктури на півдні України, бо вони необхідні йому для забезпечення Криму  енергетикою і продовольством. Тому в Крим перекидаються російські військові, які підуть у наступ на Одесу, через Херсон і Миколаїв. Росія, вірогідно, продовжить агресію проти України і може піти на Одесу, щоб захопити все чорноморське узбережжя і район дельти Дунаю. Про це заявив також голова комітету Європарламенту з іноземних справ Элмар Брок в інтерв’ю «Європейській правді». Він застеріг Путіна, що такі дії надто дорого йому обійдуться.

Та ні погрози «мавпи з гранатою», як прозвали одесити Путіна, ні теракти його найманців не залякали жителів міста. Одеса готується дати рішучу відсіч в разі нападу російських агресорів. Для цього Військово-морські сили України проводять разом з кораблями НАТО спільні навчання, місто поповнили добре оснащені необхідною технікою загони Збройних сил та Національної гвардії. Сотні добровольців уже стали у лави самооборони. А ще зброєю одеситів є їхній невичерпний гумор. Вони висміюють агресора Вову карикатурами на біл-бордах, на акціях протесту. Уже відбулася акція біля психіатричної лікарні, куди було спроваджено актора у масці Путіна. А потім одесити влаштували символічну «кремацію» Путіна біля Генконсульства РФ в Одесі. Своєю патріотичною позицією одесити готові зламати будь-які ворожі плани.  

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини