MENU

«Чаша терпіння народу» - для Шокіна. ФОТО

5364 6

 

Сьогодні активісти пікетували Генеральну прокуратуру України з вимогами довести до кінця усі справи, які прокуратура саботувала і затягувала протягом 2014-го року.

 

Новопризначеному генпрокуророві Віктору Шокіну нагадали про найтяжчігріхи неймовірно корумпованої установи країни. Чаша терпіння народу ось-ось переповниться, - заявили активісти з Фундації «Відкритий Діалог». Свою тезу продемонстрували символічно: до чаші вливали червону рідину. Претензій було стільки, що чаша наповнилася майже по вінця.

- Протягом року ГПУ саботувала розслідування проти Януковича та його прибічників, справи розстрілу Майдану та про сепаратизм. Вміло уникала люстрації. Нещодавно Єфремову зовсім «випадково» надали шанс для втечі. Ми хочемо показати Віктору Шокіну, що народ прагне справедливості, і чаша терпіння може переповнитися. Те, що самого генпрокурора призначено без відкритого конкурсу, а кандидатуру проголосовано з кнопкодавством, дуже насторожує українське суспільство, - прокоментувала Анастасія Чорногорська, координатор проектів Фундації «Відкритий Діалог».

Петро Охотін, політичний радник Фундації, додав:

- Нам відомо про корупційну співпрацю української генпрокуратури з казахстанською. Базуючись на сфабрикованих доказах, ГПУ ще у часи Януковича подала екстрадиційний запит щодо казахстанського опозиціонера Мухтара Аблязова. Те, що Україна навіть після Майдану допомагає диктатурам переслідувати демократичну опозицію, нищить всі здобутки революції та імідж нашої країни за кордоном. Для європейських партнерів ми втрачаємо будь-яку надійність.

Активісти також передали Віктору Шокіну звернення з вимогами притягнення Віталія Яреми, попереднього генерального прокурора, до відповідальності.

У п’ятницю, 13 лютого, Фундація «Відкритий Діалог» пікетувала Посольство України у Польщі разом із Євромайданом у Варшаві. У мітингу взяли участь поляки, українці та казахи. Активісти наголошували на тому, що Шокін як заступник Яреми також несе відповідальність за всі недопрацювання у роботі прокуратури. Казахстанські біженці, що живуть у Польщі, звернули увагу на зв’язки генпрокурора із авторитарними урядами Казахстану та Росії.

Вікторія ЖУГАН


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини