MENU

Парубій: Майдан продовжується. Боротьба за незалежність триває

2204 7

Майдан продовжується. 21 листопада ми виходили на Майдан, щоб відстояти українську незалежність, виходили проти Путіна, бо Янукович був лише маріонеткою в його руках. Характерно, що 20 лютого, коли українці вели боротьбу на Майдані, Путін уже фактично розпочав пряму військову агресію проти України. Медалі за захоплення Криму, які Путін видав окупаційно-російським військам датовані 20-м лютого, – це і є фактична дата початку прямої військової агресії Кремля проти України. У мене немає сумнівів, якби нам тоді не вдалося вигнати Януковича з країни, він закликав би російські війська в Україну не з Ростова-на-Дону, а з Києва. І на Майдан були би кинуті російські танки.

20-те лютого для нас – річниця не тільки розстрілів на Майдані, а і прямої російської агресії проти України. Боротьба за незалежність триває. Ті самі хлопці з Самооборони Майдану, які захищали барикади на Інститутській і Грушевського, зараз на передовій, на дальніх барикадах в Станиці Луганській, Щасті, під Дебальцевим, у Маріуполі. Річницю 20-го лютого вони зустріли зі зброєю в руках у жорстокому поєдинку з кремлівськими окупантами. На першій лінії фронту сьогодні батальйон Національної гвардії імені Кульчицького, сформований з бійців Самооборони Майдану, 25 батальйон територіальної оборони, який очолює сотник Самооборони Майдану, батальйон "Чернігів" і тисячі, тисячі, тисячі бійців Самооборони, які прямо з Майдану добровольцями поїхали на схід. Багато з них, як і на Майдані, героїчно полягли у боротьбі за Україну. Та наші бійці не плачуть, вони борються. І так віддають найвищу шану полеглим побратимам. Вони знають: зараз там, на дальніх барикадах, як рік тому на Майдані, вирішується доля держави.

Майдан триває. Нам необхідно подолати і внутрішнього ворога – корупцію. Таку ж народну війну, яку ми ведемо проти Путіна, ми повинні вести проти зла, яке руйнує державу зсередини – корупції.

Майдан триває. Десятки тисяч волонтерів, які забезпечували Майдан усім необхідним, сьогодні, як і тоді, самовіддано забезпечують передову, український фронт. Уся нація, як і рік тому, змобілізована в боротьбі за українську незалежність; у народній війні проти кремлівських окупантів; захищаючи не тільки Україну, а й увесь цивілізований світ від дикої орди. Як і тисячу років тому. Майдан триває. І ніяка темна сила не зможе подолати дух України. Україна вічна. Перемогли Януковича, переможемо Путіна.

P.S.

Під Артемівськом з бійцями і командиром 25-го батальйону територіальної оборони, Андрієм Янченком, "Висотою". Багато місяців батальйон утримував передову Дебальцевського плацдарму. Під час виходу з Дебальцеве, з боями вивів батальйон на нові бойові позиції практично без втрат.

Комбат "Висота" – сотник Самооборони Майдану. Велика кількість бійців батальйону – добровольці з Самооборони Майдану. Рік тому в ці хвилини Висота і його Сотня відвойовували барикади на Інститутській. Тепер вони тут, на дальніх барикадах.

Майдан продовжується. Боротьба за незалежність триває.

Андрій ПАРУБІЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини