MENU

Лауреати «Людина року - 2014» у номінації «Міський голова року»

121 0

ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ– 2014» у номінації «Міський голова року»

 

Михайло Сімашкевич

Міський голова м. Кам’янець-Подільський

Нагороди: «За бездоганну службу» III ст. (у 1997 р.);

Нагрудний знак Всеукраїнської професійної спілки працівників органів державної податкової служби «Знак пошани» (у 2009 р.).

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2014 році:

Найвагомішим здобутком вважаю те, що у нашому місті – Кам’янець – Подільському вдалося зберегти спокій. Ми висловили свої прагнення змін на гідне майбутнє цивілізовано і продемонстрували справжнє “я” української нації. Як ніколи, жителі нашого міста стали по-справжньому дружніми, та на жаль, об’єднала нас усіх одна біда – війна на сході нашої держави. Кожен кам’янчанин: від малого до дорослого долучається до допомоги військовим, і я вважаю, що це - найбільше досягнення. Коли дитина в дитячому садочку вже усвідомлює наскільки дорогими для неї є мир і Батьківщина, розумієш, що ми йдемо в правильному напрямку, і це здобуток нашої нації, кожного її громадянина. Варто зауважити, що Кам’янець-Подільський завжди попереду інших міст - стотисячників, адже швидко реагує на проблеми сьогодення. Сьогодні в місті вже успішно функціонує чотири котельні на пелетах, які дають можливість нам бути незалежними від газу. Оскільки все, що працює на культуру, працює проти війни, то намагалися цього року працювати в цьому напрямку і нам вдалося відзняти якісні фільми про історичні постаті, які пов’язані з життя нашого міста. Надзвичайні факти про таких людей як Микола Леонтович, Тарас Шевченко, Михайло Булгаков, Сергій Уточкін відкрили по-новому Кам’янець навіть для його жителів.

Ваше життєве кредо: «Головне в житті - бути людиною». А у своїй щоденній роботі намагаюсь неухильно дотримуватися принципу «п’яти П»: «Патріотизм, професіоналізм, порядність, прагматизм і послідовність дій».

Ким Ви мріяли стати в дитинстві?: Із самого дитинства в мене було одне бажання – стати слідчим, і я не зрадив своїй мрії. Хоча батьки не зовсім були в захваті від мого вибору, але я рішуче йшов до своєї мети. Роки навчання у Брянській середній спеціальній школі міліції згадую як одні з найкращих, мабуть, як і всі студенти.

 

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась?: Наразі у мене є лише одна мрія – мир в нашій державі. Хочеться, щоб нарешті закінчилися безсонні ночі матерів, дружин, доньок, які чекають своїх рідних зі сходу та щохвилини моляться за їхнє життя.

Бути сьогодні успішним – це…?: Для мене успішна людина – це щаслива людина. Щаслива в усьому, а такою вона буде коли в неї є велика родина, вірні друзі та надійне плече вдома, яке завжди підтримає, і в моменти щастя, і в хвилини смутку.

 

Ваш улюблений афоризм?: Справи совісті не вирішуються більшістю голосів (одне з правил життя Махатма Ганді).

 

Чим Ви найбільше пишаєтесь у вашому місті?: Я надзвичайно люблю своє місто, і найбільше чим я пишаюсь, це його жителями. Мені здається, що таких гостинних та життєрадісних людей більше немає ніде у світі.

 

Окрім того, неможливо не гордитися тим історичним минулим та архітектурною спадщиною, яку ми маємо. Кам’янець - Подільский – окраса не лише Поділля, а й всієї України, і ті, хто хоча б один раз в житті побуває в нашому місті, обов’язково хоче повернутися сюди знову.

 

Хто, на Вашу думку, є взірцевим міським головою? (на прикладах з усього світу): Насамперед потрібно сказати, що не для всіх одна й та ж людина може бути ідеальною. Для одних хтось є взірцем, а для інших – ні. До того ж, посада міського голови ніколи не була такою, щоб усіх задовольнила.

 

Головна проблема всіх українських міст, яку потрібно вирішувати в першу чергу?: Головна проблема сьогодні – недостатнє фінансування міст. Доводиться вирішувати досить багато питань та реалізовувати окремі проекти завдяки патріотам, які хочуть зробити своє місто кращим, оскільки фінансування міської казни справді катастрофічне.

 

 

Минулого року підприємці Кам’янця самостійно облаштували декілька перехресть, які були в поганому стані, а коштів, щоб відремонтувати всі дороги міста, зазвичай, не вистачає.

Проте, завдяки ініціативі небайдужих мешканців усе ж таки не вирішити всіх проблем, повинна бути всебічна державна підтримка.

 

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому?: Щастя не в грошах, а у власних відчуттях світу, в якому ти живеш. Гроші – це лише засіб, завдяки якому ми можемо отримати бажану матеріальну цінність, але аж ніяк не моральну. Все найцінніше нам дається Богом.

 

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я...»: стану нею для інших.

 

Яка риса характеру – Ваш головний недолік?: Емоційність та перфекціонізм. Остання звичка все робити самому і якнайкраще - відбирає дуже багато часу та сил.

 

Яка страва здатна покращити вам настрій?: Люблю борщ, який готує донька Юлія. Попри те, що вона знає, наскільки важко знайти хоча б хвилинку, завжди дзвонить і кличе провести час за обідом разом. Інколи відмовляю, та на щастя вона розуміє темп моєї роботи й не ображається, а деколи все ж таки не вдається уникнути її пропозиції скуштувати її фірмової страви.

Чи є у Вас улюблена книга?: Артур Конан Дойл «Пригоди Шерлока Холмса».

 

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?: Я комунікабельна людина, легко знаходжу мову зі всіма, тому думаю, що міг би порозумітися з будь-ким.

 

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою?: Головне моє досягнення в житті – це донька Юлія, якою я справді пишаюся, а тепер уже й внуки. Головна помилка, мабуть, в тому, що ми з дружиною так і не наважилися на другу дитину.

 

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок?: Завжди була, є і буде моєю розрадою, джерелом енергії та гарного настрою – моя сім’я. Неабиякого життєвого тонусу додають внуки, без них мої будні були б сірими. Незважаючи на свою шалену зайнятість, я звик щодня проводити з ними хоча б годинку-дві часу. Їхній оптимізм та завзятість роблять мене молодшим, вони – моє натхнення та бажання рухатися вперед. 

 

 

Геннадій Труханов

Міський голова м. Одеса

«Заслужений працівник фізичної культури і спорту України», нагороджений Почесною грамотою «За заслуги перед Українським народом», Почесною грамотою «За вагомий внесок у розвиток спорту і досягнення українських спортсменів на міжнародній арені», орденом Української Православної Церкви "Преподобного Нестора Літописця" - II ступеня, відзнакою Департаменту КМСД II-го рівня «За протидію дитячій злочинності», відзнакою МВС «За сприяння органам внутрішніх справ», почесною відзнакою Одеського міського Голови - «Подяка», Почесною відзнакою Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Відзнакою голови Одеської обласної державної адміністрації, почесною відзнакою Одеського міського голови «За заслуги перед містом», Указом Президента України нагороджений орденом Данила Галицького, орденом ІІ і III ступеня.

 

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2014 році: Збереження миру і спокою в Одесі в період неоголошеної війни та соціально-економічної кризи.

 

 

Ваше життєве кредо: Немає проблем, які не розв`язуються, є рішення, які ще не прийняті.

 

Життєві принципи - бути чесним з людьми, не давати порожніх обіцянок, працювати на благо одеситів.

 

Чи є у Вас мрія, яка поки ще не здійснилась?: Повернути Одесі статус Перлини Причорномор'я. Зробити її процвітаючим, комфортним для життя, роботи та відпочинку містом. І це не мрія, а мета, для досягнення якої ми сьогодні докладаємо всі можливі зусилля.

 

Бути сьогодні успішним - це... Ставити перед собою цілі та досягати їх. Шукати не відмовки, а шляхи досягнення.

 

Ваш улюблений афоризм?: Мужественные подвиги достовернее слов (А.В. Суворов).

 

Чим ви найбільше пишаєтеся у вашому місті?: Пишаюся тим, що Одеса - унікальне місто, в якому живуть унікальні люди: мудрі, добрі, чуйні, дружні та неймовірно працьовиті.

 

Хто, по-вашому, є зразковим мером? (на прикладах з усього світу): Григорій Маразлі, Одеський міський голова наприкінці ХІХ століття.

Це відомий благодійник і меценат, який багато років присвятив розвитку Одеси. При ньому були створені відомі визначні пам'ятки, пам'ятники архітектури (Міська публічна бібліотека, Ботанічний сад, Міський сад), була здійснена революція в плані розвитку міської інфраструктури: удосконалення каналізації й водопроводу, використання електрики в міському освітленні, поява кінно-залізних доріг та багато іншого.

 

Головна проблема всіх українських міст, яку потрібно вирішувати в першу чергу?: Несамостійність в питаннях розпорядження своїми фінансами, землею, майном. Ось чому одним з ключових пунктів для реформування в державі є система місцевого самоврядування - повернення містам низки повноважень.

 

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?: Не знаю, як щодо подружитися, але однозначно повагу й захоплення у мене викликає життєвий шлях легендарного полководця Олександра Суворова, який не програв у своєму житті жодного бою. Це був мудрий воєначальник, який здійснив справжній прорив у військовій науці.

 

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою?: І досягнень, і помилок було багато - не хочу виділяти головні ні там, ні там. Сподіваюся, що головні досягнення ще попереду, а помилок буде якомога менше. У той же час, великим досягненням вважаю, що на сьогоднішній день в Одесі зберігаються мир і спокій, незважаючи на ситуацію на сході країни.

 

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок?: Час, проведений з родиною, зі своїми онуками. 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини