MENU

Корупція - в діях заступника Кличка

6974 0

Результати виборів до Київради, коли 2/3 її складу отримала одна партія, дали зрозуміти, що все буде непросто. Монополія на владу стимулює зловживання нею. Прикладів стає дедалі більше.

19 листопада громадянин України Павло РЯБІКІН подав заяву про передачу йому земельної ділянки для реконструкції нежитлової будівлі під житлово-офісну.

Згодом, тепер вже як заступник міського голови, той же Павло РЯБІКІН підписав та погодив подання до проекту рішення Київради про передачу собі, як громадянину, вказаної вище земельної ділянки.

Проект землеустрою розглянув Департамент земельних ресурсів, який підпорядкований тому ж Павлу Рябікіну, і, наче нічого не відбувається підозрілого, підготував проект рішення та передав його далі згідно процедури.

26 лютого прокуратурою складено на заступника Кличка протокол про корупційне правопорушення. Матеріали передано до суду.

Нагадаю, що 18 лютого Віталій Кличко встановив Павлу РЯБІКІНУ надбавку за особливий характер роботи та інтенсивність праці у розмірі 90 відсотків посадового окладу. Таємно від київської громади.

Доки боротьба з корупцією в столиці – це залякування мером диспетчерів ЖЕКів, вона приречена на поразку. Іноді для того, щоб завдати удар по корупції, необхідно пройтись по сусідніх кабінетах.

Перше. Викорінення корупції – це справа не з легких. Успішною вона може стати лише тоді, коли не знатиме компромісу. Якщо хтось з оточення помиляється, з ним треба прощатися. В іншому випадку, на подоланні корупції можна буде ставити хрест.

Друге. Києву, як і країні, потрібні системні підходи в боротьбі з корупцією. І в цьому пропозиція влади майже дорівнює нулю. Оскільки в ДемАльянсі вважають, що корупція – це проблема всього суспільства, то й вирішувати її ми маємо спільно.

Наша пропозиція Віталію Кличку – створити штаб боротьби з корупцією в місті. Не ще одну бутафорну раду чи колегію з теоретичними розмірковуваннями про особливості українського менталітету, а повноцінну структуру. Стратегія, відповідальні, щоденні ранкові наради й оперативні рішення. Боротьба зі всіма формами монополій, розвиток конкуренції, прозорість всіх рішень, підзвітність чиновників, легальні рішення для гідної оплати тим з них, які показують результат в довірених їм сферах. Все це має стати передумовою змін.

В штаб мають увійти люди, які зроблять внесок у спільну справу, незалежно від політичної приналежності. Марно в боротьбі з корупцією в місті покладатися лише на представників домінуючої політичної сили.

Три. Завтра в УКМЦ у нас брифінг. Говоритимемо про нові факти "рекламних оборудок" у столиці, ділитимемось першими успіхами та подальшими планами.

Василь ГАЦЬКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини