MENU

Політолог дав оцінку роботі народних депутатів протягом перших 100 днів

5934 0

Верховна Рада України 8-ого скликання за перші 100 днів попрацювала на «четвірку» за п’ятибальною системою. Так вважає політолог Володимир Цибулько. Із позитивів у роботі - швидке формування коаліції з рекордними 303 учасниками, прозора розробка коаліційної угоди, значні успіхи у подоланні кнопкодавства. Важливим досягненням стала публікація декларацій депутатів та списків їх помічників-консультантів.

В той же час, залишаються ряд недопрацювань. Негативно впливають на якість прийнятих законів постійні процедурні порушення: законопроекти часто виносяться на голосування без розгляду в комітетах, без висновків науково-експертного управління, без громадського обговорення. Якщо такі проекти приймаються одразу за основу і в цілому, то тоді логічні та юридичні помилки знаходяться уже після підписання текстів. Залишається проблемою явка депутатів, особливо на пленарні засідання по п’ятницям та на засідання комітетів.

Оцінюючи роботу окремих фракцій, експерт окремо виділив роль особистостей їх лідерів. «Якщо фракція має харизматичного лідера, то робота всієї команди представлена для виборців більш помітно. В той же час якщо фактичний лідер фракції знаходиться поза парламентом - на посаді прем’єра, мера чи Президента - то це впливає і на загальне враження від роботи всіх його депутатів. В цій ситуації однозначно можна виділити Олега Ляшка, який є найбільш помітним депутатом у Раді, та за увагою громадськості наздоганяє і самого Голову Верховної Ради» - вважає політолог. За перші 100 днів О.Ляшко показав свою команду та добився найбільшого в порівнянні із іншими фракціями, інколи демонструючи свою «золоту акцію».

В той же час, мегафракції БПП і НФ виявилися поділеними на субфракції, а також пов’язаними зобов’язаннями перед виконавчою владою. В суспільній свідомості саме вони є «партіями влади», а тому не можуть в кризовій ситуації набувати популярності.

 Політолог прогнозує загострення протиріч всередині коаліції та можливі кадрові перестановки в уряді вже в другій половині березня, якраз на 100 днів роботи цього уряду.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини