MENU

Лабрадор Гуч Знамення Небес - на службі в зоні АТО. ФОТО

6336 0

Ось цей красень лабрадор на прізвисько Гуч Знамення Небес, зустрічає всі автомобілі, які виїжджають з зони АТО. Зустрічає не просто так. Він на службі. Його робота важлива і кропітка — пошук вибухово-небезпечних предметів. Іншими словами, зробити так, щоб на територію мирної України не потрапило нічого з того смертоносного залізяччя та вибухівки, якою наповнили український Донбас російські найманці.

Гуч Знамення Небес молодець, - розповів кінолог Віктор з зведеного батальйону МВС з Сумської області. - Йому п'ять років більшість з яких чотирилапий солдат присвятив пошуку наркотиків та вибухових речовин.

Найбільше досягнення Гуча Знамення Небес це 12 кілограмів наркотичних речовин, які він виявив в одного з добродіїв. А тут на кордоні зони АТО він успішно вишукує набої, та гранати, які хлопці з різних частин та підрозділів, повертаючись до дому, часто-густо забувають здати на склади.

Не рідко ми стикаємось з нерозумінням військових, а то й з відвертим хамством з їх боку, - продовжив Віктор. - Хоча зі свого боку ми їх розуміємо, адже ще кілька годин тому ці люди самі стояли на блок-постах і перевіряли інших. Та ми намагаємось пояснити їм важливість нашої роботи.

За словами міліціонера не рідко трапляється так, що в якості сувенірів хлопці везуть до дому відстріляні тубуси піхотних гранатометів, чи артилерійські гільзи.

Не рідко трапляється так, що бійці дійсно забувають здати якусь гранату чи пачку патронів, адже за півроку служби такого “добра” в кожного назбирується чимало. Такі речі тут конфіскуються і потім повертаються назад в частину. Інша справа з тими, хто навмисно провозить велику кількість боєприпасів. Таких людей затримується, їх вантаж вилучається. І далі порушники подорожують вже в автомобілі з ґратами.

Я дуже прошу всіх бійців АТО повертаючись до дому ретельно перевіряти свої бронежилети, однострої та рюкзаки, - звернувся на останок Віктор. - І справа не в тому, що наявність патрону чи запалу додасть власнику неприємностей на нашому, чи на іншому посту. Справа в тому, що кожен має розуміти — вибухівка та патрони, які бережуть Україну тут в АТО, там на мирній території держави стають загрозою для життя простих людей. В першу чергу для рідних і близьких цієї людини.

Тарас ГРЕНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини