MENU

У нас є всі правові підстави звернутися до Гаазького трибуналу - Тимошенко. ВІДЕО

8902 4

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наполягає на зверненні України до Гаазького трибуналу щодо злочинів керівництва Російської Федерації, яке є відповідальним за військову агресію на сході України.

 

«Те, що ми рік з вами не звертаємося до Гаазького трибуналу - це наш з вами спільний злочин», - наголосила вона з парламентської трибуни.

 

Лідер фракції наполягає на тому, щоб у найближчі два пленарні дні в парламенті прозвітували щодо цього питання міністр юстиції, прем'єр-міністр та Генеральний прокурор.

  

«Притягнути Путіна до відповідальності реально, це не фантазії і не ілюзії. Реально позбавити світ терору, - запевнила Тимошенко. - Поки ми з вами не зробили цей крок, ми винні перед кожним, хто загинув у цьому побоїщі в Україні, ми винні перед кожною матір’ю, яка втратила дитину».

 

На думку лідера «Батьківщини», депутати щодо цього питання мають бути наполегливішими: «Якщо депутати не візьмуть це в свої руки, то це питання буде злито, як і багато інших питань щодо справжнього захисту України».

Вона також нагадала, що парламент 4 лютого ухвалив Постанову про визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду в Гаазі в окремому порядку.

 

«Немає жодної перешкоди. У нас є сьогодні всі правові підстави, щоб звернутися до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, витягнути керівництво Російської Федерації в кримінальний міжнародний процес і притягнути їх до відповідальності за кожного вбитого сина в Україні, за кожного вбитого батька, за кожну дитину, позбавлену життя, за кожен населений пункт, який залитий кров'ю», - заявила лідер фракції «Батьківщина».

 

Крім того, Тимошенко висловила обурення тим, що до сьогодні міністерство юстиції не надіслало інформацію до Гаазького трибуналу щодо визнання Україною його юрисдикції.

 

«В Україні вже мали працювати спеціальні прокурори, разом з прокуратурою та СБУ працювати над збором доказів. Не зроблено нічого. Ми не повідомили на базі Мінюсту про визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду. Ми не зібрали докази і не передали», - зазначила вона.

 

Також, за словами Тимошенко, до цього часу «не конфісковане жодне російське підприємство, та не застосована жодна санкція з боку України».

 

«Йде торгівля по повній програмі між Україною та Росією, в тому числі на окупованих територіях. Або санкції, або ми пливемо по течії та граємо в «договорняки» з Путіним. Припиняйте цю політику, я на це сподіваюсь», - заявила лідер «Батьківщини». 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини