MENU

Як "Метінвесту" вдалося запустити металургійний завод на окупованій території?

6226 0

Група Метінвест запустила виробництво на Єнакіївському металургійному заводі

Це, звичайно, досягнення. Працівникам – зарплата. Акціонерам – прибутки.

Тому, як любили говорити у минулі часи, передовий досвід треба поширювати.

Бо далеко не всім вдається відновити виробництво у населених пунктах, на території яких органи державної влади України тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Деякі інвестори, особливо іноземні, на відновленни виробництва навіть і не сподіваються. Їм би хоч якісь активи зберегти.

Бо на тих територіях, де українська влада свої повноваження тимчасово не здійснює, фвктично панують так звані ДНР-ЛНР. І ставлять компаніям цілком конкретні вимоги, підкріплені більш ніж конкретною силою. Реєструватися вимагають. Податки платити. І багато хто з інвесторів, особливо, як я вже сказав, іноземних, співрпацювати с тими, хто фактично контролює неконтрольовані території, не наважується. Бо як можна співпрацювати з тими, кого українська влада називає терористами, бойовиками та іншими неприємними словами.

Тому досвід Єнакіївського металургійного заводу є надзвичайно цікавим. Якось же вдалося відновити виробництво, не співпрацюючи з тими, хто зараз контролює Єнкієве. Або співрпацюючи у межах, що допускаються українською владою?

Тим більше, що контрольним пакетом ПАТ "ЄНАКІЄВСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЗАВОД", як повідомлялося, володіють компанії з Нідерландів та Швейцарії.

Отже, шлях вирішення проблеми має бути цілком прийнятний і для інших іноземних інвесторів.

І ще одне зауваження. Виробництво відновлене, а от загальні збори акціонерів ПАТ "ЄНАКІЄВСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЗАВОД" все ж будуть проводитися у місті Святогірськ.

Хоча відповідно до закону, загальні збори акціонерів проводяться на території України, в межах населеного пункту за місцезнаходженням товариства, крім випадків, коли на день скликання загальних зборів 100 відсотками акцій товариства володіють іноземці, особи без громадянства, іноземні юридичні особи, а також міжнародні організації.

Можливо, у ПАТ "ЄНАКІЄВСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЗАВОД" зовсім немає українських акціонерів.

А може це ще одна цінна знахідка, що заслуговує на наслідування.

Ігор ГОЛОВАНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини