MENU

Чому війна із незаконними будівництвами у Києві не дає результатів

5849 0

Масштаби незаконного будівництва в столиці: понад сорок багатоповерхівок ідентифіковані міською владою, як самовільне будівництво; близько сотні – мають ті чи інші порушення з дозволами та документацією.

Вже зараз очевидно, що йдеться про сотні гектарів захопленої землі та зелених зон, тисячі ошуканих громадян, сотні тисяч людей, чий життєвий простір впирається в нелегально встановлений бетонний паркан.

Немає жодного сумніву – все це стало можливим завдяки тотальній корупції столичної влади. Наживалися всі: мери і депутати, міліціонери і чиновники, судді і прокурори, і навіть столичні природні монополії. Вони всі спричинили цей хаос. Але його наслідки оплатять кияни – комфортом, безпекою, здоров'ям, майном і податками.

Що змінилося майже через рік після того, як в столиці прийшла нова влада? Нічого.

Незаконні будівництва тривають, поруч з будмайданчиками і далі ллється кров. І навіть, як і раніше, серед тих, хто без дозволів риє нові котловани, представники влади. Тепер вже нової.

На мій запит від 05 березня заступники Кличка надали перелік об'єктів, які на їх думку, мають ознаки самовільного будівництва. Враховуюче те, що в значній частині з них і далі відбувається продаж неіснуючої нерухомості, є лише одна причина, якою можна було пояснити чому впродовж майже одного року ця інформація не була оприлюднена столичною мерією – в переліку є компанія, яка належить представникам команди мера.

Ракетна, 24 – "ЖК "Панорамне містечко". 20 березня з преси стало відомо про те, що цей об'єкт зводиться в санітарній зоні дослідного ядерного реактора. А ще за кілька днів з розслідування журналістів програми "Схеми" – про те, що замовником будівництва є компанія з орбіти депутата Верховної Ради Ігоря Кононенка.

Нагадаю, що до листопада минулого року Кононенко був одним з двох співголів фракції Удару-Солідарності в Київраді.

Далі не з цього списку, але з проблемних.

Микільсько-Слобідська – "ЖК Сонячна рів'єра". Будує там депутат Київради від УДАРу-Солідарності Максим Микитась. Забудовується прибережна смуга Дніпра. Ситуація настільки критична, що відверту публічну позицію висловили двоє парламентарів від УДАРу Наталія Новак і Віктор Чумак. Ця позиція геть інша, ніж в керівника партії "УДАР Віталія Кличка" Віталія Кличка, за квотою якої вони пройшли до Верховної Ради.

Можна продовжувати, але головні висновки вже є:

1. Кличку варто розділити владу і бізнес, а розпочати це зі своєї команди, яка обіцяла Києву нульову толерантність до корупції. Незаконні забудови з'являтимуться й далі, як гриби після дощу, якщо Кличко не розпочне з себе.

2. Корупція має конкретні прізвища. Кожен конкретний випадок – готовий кейс з фігурантами і кримінальними провадженнями. Аферисти й ті, хто допомагали їм розкрадати майно громади раніше чи зараз, мають опинитися під слідством.

3. Колосальний ресурс владних повноважень, отриманий союзом Кличка та Порошенка в Києві, парламенті та уряді має бути використаний. Я не схильний спрощувати проблему. Знаю, що вона складна. Однак, також я знаю, що в УДАРу-Солідарності не лише міський голова і фракція з двох третин Київради, а ще й коаліція в Верховній Раді та Кабмін.

Ці прості висновки такі ж актуальні для Віталія Кличка й в інших сферах. Не варто марнувати час киян. Варто змінювати місто.

Василь ГАЦЬКО, голова партії "Демократичний Альянс"


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини