MENU

Верховна Рада України не допустить надання пожиттєвого статусу жодному судді - Соболєв

4489 0

Верховна Рада України не допустить надання пожиттєвого статусу жодному судді, який зловживав на посаді. Про це повідомив заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв сьогодні на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів.

«Комітет ВР прискіпливо розглядатиме кожен факт зловживань, а далі - сесійний зал має всі можливості контролювати суддів. І проведення через так звану національну школу суддів не означає, що такий суддя пройде через профільний парламентський комітет чи в сесійний зал парламенту», - зазначив він.

Соболєв навів декілька фактів, які свідчать про те, як відбувається люстрація суддівського корпусу: «Із 422 кандидатур суддів, які були подані на профільний Комітет ВР на затвердження пожиттєвих повноважень, Комітет розглянув і затвердив лише 180 осіб. В основному, це судді, які працюють у районних віддалених судах, а судді, які в основному працюють в Києві в вищих судах, не пройшли перевірку Комітетом».

Також народний депутат від «Батьківщини» не виключає, що при розгляді питання в сесійній залі ще пару десятків суддів можуть не пройти випробування перед затвердженням пожиттєвого статусу.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини