MENU

Єпископ УГКЦ омив ноги 12 пораненим воякам. ВІДЕО

4639 2

У Cтрасний четвер, 9 квітня, у львівському Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулось ранішнє богослужіння. Після Літургії преосвященніший владика Михаїл (Колтун) омив ноги дванадцятьом військовим-учасникам бойових дій на сході України.

На службу Божу прийшли поранені бійці добровольчих батальйонів, прикордонної служби, Збройних Сил України, воїни, які перебувають на лікуванні у військовому госпіталі, а також волонтери.

«Нам дуже приємно, що ми беремо участь у такому обряді. Таке буває раз у житті, я відчуваю очищення», — наголосив Михайло, військовослужбовець 80-тої аеромобільної бригади, який отримав поранення у Слов'янську. 

«Таїнство умивання ніг є освяченим дійством, яке вказує кожному з нас на те, аби ми підтримували один одного в усіх життєвих справах. А омивати ноги воякам АТО - це велика радість. Ми мусимо пам’ятати, що сьогодні як ніколи важливо підтримувати брат брата у небезпеці, труднощах та в усіх потребах життя», — розповів владика Михаїл. 

Більшість храмів цього дня справляють ранкову і вечірню служби, на яких згадується Таємна Вечеря Христа і апостолів, коли й було самим Ісусом встановлено обряд Євхаристії – таїнства Святого Причастя. Православна церква особливо наголошує на важливості причастя, яке здійснюється після молитовної підготовки та каяття на сповіді саме у Великий четвер. 

Після Таємної Вечері Ісус, виказуючи свою смиренність, омив ноги своїм учням, що також знайшло відображення в богослужбовій практиці – після Літургії архієрей омиває ноги 12 священнослужителям. Із цією євангельською подією пов’язують і назву Чистого четверга.

Христина ШЕВЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини