MENU

«Це совкова мода - питати в народу, як має називатися те чи інше місто», - Винничук

7620 12

Я так думаю, що це совкова мода - питати в народу, як має називатися те чи інше місто. Хтось питав наших предків, як назвати Київ чи Тернопіль? Коли починають питати, то в результаті завжди більшість голосує за якесь лайно.

Ну от совєти вирішили переназвати Станіслав. Було два варіанти - Івано-Франківськ і Прикарпатськ. Що те, а що те - лайно. А Станіслав Потоцький, на честь якого місто назвали, за походженням українець, лицар. Ну для совків це звісно ж не аргумент, але годилося б бодай тепер повернути стару назву. Як і Червонограду Христинопіль.

У нас дещо дике ставлення до назв, які прийшли від так званих польських а насправді від українських магнатів. А ось Лондон заснували римляни і нічого.

Але у нас мова про міста, які совєти переіначили. але не засновували. А якщо місто носило свою назву бодай років 150-200, то це вже історична назва.

Тепер ось народ дискутує про Дніпропетровськ. Тут нема що дискутувати, бо все одно переможе совок.

З народом ніхто ж не радиться, як вести економічну політику, які тарифи встановлювати. Назву треба давати таку, за яку не буде соромно в майбутньому.

Чим Січеслав нездалий? І була ж така назва колись. Але нє, народні маси захочуть Днєпр. Бо народні маси не мають жодних сентиментів до Січі, про яку вони мало що знають. Чи до козацтва, яке відродилося у 1917-1920-тих роках.

Юрій ВИННИЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини