MENU

Народжені на Майдані. Річниця батальйону «Чернігів». ФОТО

4903 0

Сьогодні в Чернігові привітав воїнів батальйону спецпризначення МВС "Чернігів" з першою річницею створення.

Історія добровольчого батальйону "Чернігів" відображає історію України останніх півтора року. Свою боротьбу хлопці розпочали на Майдані, в сотнях Самооборони Майдану. Командир батальйону Роман Пицьків – сотник 14 сотні Самооборони Майдану. Відважні і безстрашні вони були на передовій впродовж усього Майдану. А після перемоги над Януковичем, коли путінські окупанти прийшли на українську землю, вони пішли на передову.

В той період ми не знали напевно куди буде спрямований головний удар путінської армії. Російські війська стояли по всьому периметру українського кордону: Чернігівський, Харківський, Сумський напрямок, Луганськ та Донецьк. Високий був ризик удару з Придністров'я, але Чернігівський напрям ми розглядали як найбільш вразливий. Адже звідти найкоротший шлях на Київ. І тому, великому підрозділу Самооборони Майдану на чолі з Романом Пицьківим було доручено вирушити на організацію оборони Чернігівщини. Ці хлопці і стали основою батальйону "Чернігів".

Потім був довгий бойовий шлях, визволення і утримання Станиці Луганської, однієї з найбільш небезпечних ділянок фронту, боротьба з диверсантами. Дуже швидко "Чернігів" став ефективним бойовим підрозділом. В дні боїв я приїжджав до них в Станицю Луганську. Під час того, як вручав їм нагороди розпочався обстріл наших позицій російськими "Градами". Хтось запропонував сховатись в бомбосховище, але комбат пожартував: "це салют в честь нагороджених!", і ми продовжили нагородження під залпи і вибухи "Градів".

Відважні і відчайдушні. Вони, як і на Майдані, з усмішкою зустрічали небезпеку. Станиця Луганська була одним з головних і найбільш імовірних напрямків зимового наступу Путіна, адже там до російського кордону 7 км, до Луганська – 8 км. Але добровольці з батальйону "Чернігів", батальйону "Львів", батальйону Національної Гвардії ім. Кульчицького, які утримували Станицю Луганську, навели такий страх на противника, що зрештою путінські бойовики самі підірвали єдиний міст через Сіверський Донець, через який міг бути здійснений наступ.

Ці хлопці пишуть новітню історію українського війська. Хлопці з козацького краю з козацьким духом відроджують славну козацьку традицію українського воїнства.

З Днем Народження!

Перемоги!








Андрій ПАРУБІЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини